Kirkon Ulkomaanapu tekee rauhantyötä mm. Etelä-Sudanissa

Tekoja rauhan puolesta

Rauha on edellytys kestävälle kehitykselle, ihmisoikeuksien toteutumiselle ja muutoksiin sopeutuvalle yhteiskunnalle. Yhdistämme rauhantyössämme pyrkimyksiä, tarpeita ja voimavaroja koko yhteiskunnasta.

Naiset, nuoret ja uskonnolliset ja perinteiset toimijat ovat merkittäviä, mutta usein sivuutettuja ryhmiä rauhantyössä. KUA tukee erityisesti heitä neuvottelu- ja sovintoprosesseissa ja yhteiskuntarakenteiden vahvistamisessa sekä kansallisella että paikallisella tasolla.

Rauhantyömme keskittyy etenkin maailman hauraimpiin valtioihin: Somaliaan, Keski-Afrikan tasavaltaan ja Etelä-Sudaniin. Työtä tehdään lisäksi Keniassa, Ugandassa, Myanmarissa ja Nepalissa. Työ noudattaa YK:n kestävän kehityksen tavoitetta edistää rauhanomaisia ja oikeudenmukaisia yhteiskuntia.

Kasvava osa hankkeistamme tukee toimeentulomahdollisuuksia, jotka ehkäisevät luonnonvarojen puutteesta aiheutuvia jännitteitä. Teemme työtä myös väkivaltaisen ekstremismin ennaltaehkäisemiseksi.

Tällä sivulla voit tutustua käytännön esimerkkeihin siitä, mitä kaikkea rauhantyö on, ja miksi se on tärkeää.

KUA – Kirkon Ulkomaanapu
Tekoja rauhan puolesta

#OikeusRauhaan -blogi

#OikeusRauhaan -blogi nostaa syksyn aikana esiin eri näkökulmia rauhantyöhön. Blogiin kirjoittavat sekä ulkopuoliset rauhantyön asiantuntijat että KUA:n työntekijät ympäri maailmaa.

Aiemmin ilmestyneet kirjoitukset:

Aziza Maalim: Myös naiset osallistuvat konflikteihin – ja siksi heidän on oltava mukana ratkaisemassa niitä
Ilari Äijälä: Rauha ja sovinto ovat menestyksen avaimia jalkapallossa
Elisabeth Rehn: Kenen rauhasta puhumme?
Erik Nyström: Mitä kerrot läheisillesi, kun olet käynyt konfliktialueella?

Videot ja artikkelit