Syyria

Vuonna 2011 alkanut Syyrian sisällissota on aiheuttanut mittavia vahinkoja maan koulutussektorille. Koulujen tuhoutumisen lisäksi noin 50 000 opettajaa on lähtenyt sodan vuoksi koulutussektorilta.

Kirkon Ulkomaanavun työ Syyriassa keskittyy koulujen kunnostamiseen ja opettajien kouluttamiseen.

Toimivat koulut ovat yksi tärkeimmistä asioista, kun evakkoperheet harkitsevat paluuta kotiseudulleen. Koulu tuo turvallisuuden tunnetta luomalla lapsille ja nuorille rutiinia sekä toivoa normaalista elämästä.

Syyrian lippu

Syyria

Väkiluku: 19, 5 miljoonaa
Pääkaupunki: Damaskos
Valuutta: Syyrian punta
Kielet: arabia (virallinen), kurdi, armenia, arami, circassian, ranska, englanti
Uskonnot: muslimit (87 %), kristityt (10 %), Druze (3 %)
KUA Syyriassa: Toimisto perustettu 2019, hankkeita kumppanin kautta vuosikymmenen

Toivoa Syyriaan koulutusta tukemalla

Tarpeet Syyrian koulutussektorilla ovat valtavat. Vaikka lasten pääsy kouluun on viime vuosina helpottunut, ainakin 2 miljoonaa kouluikäistä syyrialaislasta on yhä poissa koulusta.

Tuemme Syyriassa koulujen kunnostusta, toimitamme koulutarvikkeita ja järjestämme koulutustapahtumia.

KUA antaa opettajille täydennyskoulutusta, joka vahvistaa heidän osaamistaan konfliktista kärsineiden oppijoiden tukemisessa.

Tue syyrialaislasten koulutusta >

Humanitaarista apua pakolaisperheille

KUA tukee ihmisiä, jotka ovat joutuneet pakenemaan taisteluja kodeistaan. Sodan pitkittyessä humanitaariset tarpeet ovat kasvaneet.

Toimitamme Hasakan kaupungissa pakolaiskeskuksissa asuville perheille ruokapaketteja, keittiövälineitä, lämpimiä peittoja ja vesikanistereita. Lisäksi lapsille jaetaan talvivaatteita. Tarvikkeet vie perille KUA:n paikallinen kirkollinen kumppanijärjestö.

Auta toimittamaan hätäapua pakolaisleirien perheille >