Jordania

Jordanian kartta.

Syyrialaispakolaisten suuri määrä vaikuttaa edelleen Jordanian yhteiskuntaan monin tavoin, eikä pakolaisten kotiin paluusta suurin joukoin ole merkkejä. Syyrian sodan pitkittymisen myötä kansainvälistä rahoitusta humanitaariseen apuun on entistä hankalampaa saada.

Kirkon Ulkomaanavun työ Jordaniassa keskittyy pakolaisten ja jordanialaisten paikallisyhteisöjen toimintakyvyn vahvistamiseen sekä apuriippuvuuden vähentämiseen. Tuemme Syyriasta paenneita Za’atarin ja Azraqin pakolaisleireillä sekä pääkaupunki Ammanissa.

Väkiluku: 10,5 miljoonaa
Pääkaupunki: Amman
Valuutta: Jordanian dinaari
Kielet: arabia (virallinen), englanti
Uskonnot: muslimit (97 %), kristityt (2%), muut
KUA Jordaniassa: vuodesta 2012 alkaen

Työmme tuloksia

Graafinen kuva säästöpossusta.

69

prosenttia yrittäjyyskoulutukseen osallistuneista syyrialaispakolaisista ansaitsi tuloja yritystoiminnastaan puoli vuotta KUA:n koulutuksen jälkeen.

Kuvituskuva kynästä ja jakoavaimesta.

3 856

syyrialaista pakolaisnuorta hyötyi koulutustyöstämme, esimerkiksi matematiikan ja englannin opetuksesta ja harrastustoimintaan osallistumisesta.

Graafinen kuva säästöpossusta.

184

uuden yrityksen perustamista tuettu ja autettu 30 yritystä laajentamaan toimintaansa.

Tukea nuorten työllistymiseen

Vahvistamme Jordaniassa paikallista osaamista ja nuorten työllistymistä. Nuorille tarjotaan muun muassa englannin kielen opetusta ja ICT-taitoja. Nuoret ovat lisäksi saaneet psykososiaalista tukea liikunnan ja muun vapaa-ajan toiminnan, kuten sirkuksen ja jalkapallon kautta.

Järjestämme ammattillista koulutusta ja tuemme työllistymistä ammatinvalinnanohjauksella. Järjestämme yrittäjyyskoulutusta Syyrian pakolaisille ja haavoittuvassa asemassa oleville jordanialaisille, erityisesti naisille. Tuemme yritysten perustamista pienellä starttirahalla ja ohjauksella.