Liity
kuukausilahjoittajaksi

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten kuukausilahjoitukseni auttaa katastrofien uhreja?

Kuukausilahjoituksesi avulla kerrytetään katastrofirahastoa, jolloin katastrofin sattuessa voimme auttaa välittömästi.

Sodat ja luonnonkatastrofit tulevat pyytämättä ja yllätyksenä, ja katastrofin sattuessa hätä on valtava. Nopea apu voi pelastaa ihmishenkiä.

 

Kuukausilahjoitus käytetään muun muassa:

  • Puhtaan veden, ruuan, huopien, lääkkeiden ja suojien jakeluun
  • Tuhoutuneiden koulujen ja sairaaloiden korjaamiseen
  • Opetuksen järjestämiseen pakolaisleireillä

Kirkon Ulkomaanapu antaa humanitaarista apua pahimman hädän aikana ja auttaa sen jälkeenkin, kunnes elämä palaa taas raiteilleen.

Miten kuukausilahjoitukseni auttaa köyhimpiä perheitä?

Kuukausilahjoituksesi avulla autetaan kehitysmaiden perheitä ulos köyhyyden kierteestä.

Kuukausilahjoittajana autat kehitysmaiden köyhimpiä lapsia pääsemään kouluun, aikuisia saamaan koulutusta ja kokonaisia perheitä saamaan toimeentulon.

 

Kuukausilahjoitus käytetään muun muassa:

  • Lasten koulukäynnin tukemiseen esimerkiksi rakentamalla ja kunnostamalla kouluja, jakamalla koulutarvikkeita ja kouluttamalla opettajia
  • Ammattikoulutuksen tarjoamiseen, erityisesti heikoimmassa asemassa oleville, kuten naisille ja nuorille
  • Kaikkein köyhimpien ihmisten selviytymisen turvaamiseen esimerkiksi jakamalla siemeniä, työkaluja ja kotieläimiä
  • Konfliktien ratkaisuun ja pysyvän rauhan rakentamiseen

Kuukausilahjoittajiemme avulla avustustyötämme voidaan toteuttaa suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti.

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 90 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 10 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

 

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT