Myanmarin kartta.

Myanmar

Myanmarin bruttokansantuote on kasvanut hurjaa vauhtia 2010-luvulla, mutta samalla maaseudun ja urbaanien alueiden välinen kuilu on syventynyt. Maaseutu on toistaiseksi hyötynyt taloudellisesta kasvusta hyvin vähän.  Monet haavoittuvat ryhmät, kuten useat etniset ryhmät, tarvitsevat tukea. Myanmar on yhä Kaakkois-Aasian vähiten kehittyneitä maita.

Kirkon Ulkomaanavun työn päämääränä Myanmarissa on parantaa köyhän maaseudun ihmisten elämää, erityisesti ruokaturvaa ja toimeentulo­mahdollisuuksia. Noin 70 prosenttia maan väestöstä asuu maaseudulla.

Myanmarin lippu

Myanmar

Väkiluku: 55,6 miljoonaa
Pääkaupunki: Naypyidaw
Valuutta: Myanmarin kyat
Kielet: burma
Uskonnot: buddhalaisuus (88 %), kristinusko (6 %), islam (4 %), animismi (0,8 %), hindu (0,5 %)
KUA Myanmarissa: vuodesta 2014 alkaen

Työmme tuloksia vuonna 2019

KUA tukee naisten koulutusta ja tulonhankintaa Myanmarin köyhällä maaseudulla

Lievitämme naisten köyhyyttä yhteistyössä Naisten Pankin tarjoamalle köyhän maaseudun naisille koulutusta ja tulonhankintamahdollisuuksia. Tavoitteena on, että naisilla on mahdollisimman suuri rooli Myanmarin kehittymisessä.

Pyrimme vahvistamaan paikallista johtajuutta ja hallintoa oikeudenmukaisen ja kestävän kehityksen takaamiseksi  maaseudulla.

Yhteisöjä autetaan valmistautumaan ja varautumaan tehokkaasti luonnonkatastrofeihin. Myanmar on sijaintinsa vuoksi erittäin myrsky- ja tulvaherkkää aluetta.

Rauhantyötä paikallista kapasiteettia vahvistamalla

Tuemme rauhantyötä vahvistamalla vuoropuhelua eri osapuolten välillä. Vahvistamme paikallisten rauhanjärjestöjen kapasiteettia Rakhinen ja Kachinin osavaltioissa, jotka ovat kärsineet väestöryhmien välisestä väkivallasta.  Yhteistyökumppanimme on Center for Peace and Conflict Studies (CPCS), jonka kanssa on tehty tutkimus alueiden konflikteista sekä työskennellään avainryhmien kanssa.