Toisenlainen Lahja

ToisenlainenLahja

Toisenlainen Lahja® tuo iloa monelle

Toisenlainen Lahja on aineeton lahja, jolla ilahdutat läheistäsi ja samalla autat kaikkein köyhimpiä perheitä kehitysmaissa. Lahjoituksesta saat annettavaksi perinteisen postikortin tai sähköisen kortin. Kortissa kerrotaan, miten lahja auttaa kehitysmaiden perheitä.

Kymmenien lahjojen laajasta valikoimasta on helppo valita jokaiselle läheiselle mieluisa paketti, joka ei jää kuormittamaan kaappeja. Avustuskohteisiimme lahjoitetaan esimerkiksi vuohia, koulupukuja ja puuntaimia. Lahjojen avulla ihmiset pystyvät itse parantamaan elinolojaan.

Viime vuosien suosituimmat lahjat

  • Puuntaimet – Puita istuttamalla voidaan auttaa palauttamaan luonnon tasapainoa alueilla, joilla metsät on hakattu polttopuiksi.
  • Stipendi tytölle – Naisten Pankin lahjan avulla tuetaan heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen koulunkäyntiä.
  • Vuohi – Vuohenmaitoa ja kilejä myymällä perhe voi hankkia toimeentuloa.

Perinteinen postikortti tai sähköinen kortti

Voit hankkia lahjan verkkosivuilta toisenlainenlahja.fi. Lahjan valitsemisen jälkeen voit valita perinteisen postikortin tai sähköisen kortin. Lahjoitustavaksi voit puolestaan valita joko verkkopankin tai luottokortin. Tilauksesta saat aina vahvistuksen sähköpostiisi.

  • Jos valitset perinteisen kortin, saat postin kautta omaan osoitteeseesi kortin, missä kerrotaan lahjoituksesta. Kortissa on tilaa omalle viestillesi lahjan saajaa varten. Voit antaa kortin lahjan saajalle joko henkilökohtaisesti tai lähettää sen postin kautta.
Malli Toisenlaisen Lahjan perinteisestä postikortista.
  • Jos valitset sähköisen kortin, viesti ohjataan suoraan läheisesi sähköpostiin. Voit itse valita ajankohdan, milloin hän saa viestin. Saat jaettua korttilinkin halutessasi myös WhatsAppissa tai Facebookissa heti lahjoituksen jälkeen tai voit tehdä sen myöhemmin. Korttilinkki löytyy tilausvahvistuksesta, joka lähetetään sinulle sähköpostilla.
Jos valitset sähköisen kortin, lahjan saaja voi avata lahjan suoraan puhelimestaan.

Vuohesta on hyötyä monin tavoin

Kirkon Ulkomaanapu tukee Kenian köyhimmillä ja syrjäisimmillä seuduilla lasten koulunkäyntiä ja edistää rauhaa. Toimeentulon vahvistaminen on oleellinen osa rauhantyötä, sillä se ehkäisee konflikteja ja ryöstelyjä, kuten karjavarkauksia. Tästä syystä lahjoituksena saatu vuohi ei pelkästään tue perheen toimeentuloa, vaan edesauttaa myös yhteisön sovun säilyttämisessä.

Lahjaksi kolme vuohta

Kenialaisen Chepnongorin perheen tilanne helpottui olennaisesti, kun he saivat Kirkon Ulkomaanavulta kolme naarasvuohta, eli kuttua. Vuohenmaidon ohella perhe on voinut myydä kuttujen synnyttämiä kilejä. Näin perhe on saanut tuloja esimerkiksi elintarvikkeiden hankintaan sekä lasten koulumaksuihin. Kaikki perheen lapset ovat nyt koulussa, vaikka rahojen riittäminen koulumaksuihin onkin haasteena.

”Haluan pitää lapset koulussa. Myöhemmin lapset voivat auttaa perhettä”, Chepnongor kertoo.

Avustuskohteissa kyläläiset ja paikalliset työntekijät ovat mukana toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa. Lahjat hankitaan pääosin paikallisesti, jotta säästetään rahtikuluissa, vähennetään ympäristökuormitusta ja tuetaan samalla paikallista työllisyyttä. Kokeneet ammattilaiset, kuten opettajat, maatalousneuvojat ja eläinlääkärit kiertävät kylissä kouluttamassa ja ohjaamassa hyödynsaajia, jotta esimerkiksi kutuista on hyötyä mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.