Osallistu

Osallistu

Voit osallistua työhömme monin eri tavoin sekä Suomessa että ulkomailla. Näin annat aikaasi ja osaamistasi apua tarvitseville. Se on meidän työllemme hyvin tärkeä asia, ja arvostamme suuresti kaikkia vapaaehtoisiamme.

Katso alta lisätietoja ja löydä sinulle sopiva osallistumismuoto!

Peace Unitedin logo ja kaksi jalkapalloilijaa pitämässä palloa yhdessä käsissään

Peace United

Peace United on henkinen joukkue, joka pelaa rauhan puolesta. Joukkueen tavoitteena on lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä. Nosta kätesi rauhan puolesta ja lisää itsesi pelaajalistalle.

Hymyilevä nainen taputtaa käsiään tanssivien naisten keskellä.

Naisten Pankki

Naisten Pankki tukee hauraassa asemassa olevien naisten ammatillista koulutusta, yrittäjyyttä ja tasa-arvon toteutumista Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä. Teemme työtä naisten ihmisoikeuksien toteutumiseksi ja tasa-arvoisemman maailman hyväksi. Voimavaranamme toimivat kuukausilahjoittajat, yrityskumppanit sekä maan kattava aktiivinen vapaaehtoisverkosto. Tasa-arvoinen maailma tarvitsee jokaista – tervetuloa mukaan!

Ihminen laittaa rahaa KUA:n keräyslippaaseen.

Nopean toiminnan joukot

Liity reserviimme ja ole katastrofin tapahtuessa valmis lähtemään kaduille lipaskerääjänä. Lipaskerääjille tarjotaan humanitaarisen avun perehdytyskoulutus, jossa saa tietoa humanitaarisen avun käytännöstä ja siitä miten apu menee perille haastavissa olosuhteissa.

Henkilö levittää pöydälle papereita.

Toimistoapulaiset

Vapaaehtoistyö on tapa osallistua työhön paremman maailman puolesta. Vapaaehtoistyö on vaihtelevaa ja siihen kuuluu kaikkea postitusavusta askarteluun. Työt tehdään yleensä päiväsaikaan Kirkon Ulkomaanavun toimistolla Etelärannassa Helsingissä.

Huiviin pukeutunut nainen hymyilee kameralle

Reach Out

Teetkö työtä maahanmuuttajien parissa? Reach Out -hanke tukee suomalaisten viranomaisten, eri uskonnollisten yhteisöjen ja järjestöjen välistä yhteistyötä väkivaltaisen radikalisaation ja ekstremismin ehkäisemiseksi. Seuraa #ReachOut

OIR-vapaaehtoinen keskustelee kolmen ugandalaisen opettajan kanssa luokkahuoneessa.

Opettajat ilman rajoja

Opettajat ilman rajoja (OIR) on vapaaehtoisverkosto opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille. Verkosto vahvistaa koulutuksen laatua Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyöhankkeissa suomalaisen alan osaamisen avulla – etänä tai paikan päällä. Vapaaehtoisemme kouluttavat ja mentoroivat paikallisia kollegoita sekä tukevat opetussektorin rakenteita. Vapaaehtoiset oppivat myös itse ja kasvavat alan ammattilaisina.

Ryhmä Changemakerin aktiiveja Senaatintorilla Helsingissä.

Changemaker

Changemaker verkosto tarjoaa nuorille ja nuorille aikuisille tavan vaikuttaa oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Verkostossa voit osallistua globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta kampanjointiin, kirjoittaa verkoston Globalisti-lehteen tai vaikka tehdä Changemakerin omaa Globalisti-podcastia. Valitse itsellesi sopivimmat tavat osallistua ja tule mukaan!

Skills Donation -vapaaehtoinen ja joukko paikallisia.

Naisten Pankin Skills Donation

Skills Donation -vapaaehtoisohjelma edistää naisyrittäjyyttä Naisten pankin hankkeissa hyödyntämällä verkoston ammattilaisten osaamista. Vapaaehtoispaikat keskittyvät rajattuun kehittämistarpeeseen ja ratkaisuja haetaan yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Vapaaehtoiset voivat esimerkiksi tukea markkinatutkimusten, selvitysten ja suunnittelutyön tekemisessä tai tarjota koulutusta ja mentorointia.

EAPPI-vapaahetoisia liivit päällä.

EAPPI

EAPPI-ohjelma on mukana palestiinalaisten ja israelilaisten väkivallattomissa rauhanpyrkimyksissä. Ohjelman kautta lähetetään vapaaehtoisia ihmisoikeustarkkailijoita Länsirannalle ja Itä-Jerusalemiin. Kolme kuukautta kestävän jakson aikana vapaaehtoiset seuraavat ihmisoikeustilannetta ruohonjuuritasolla sekä tarjoavat suojelevaa läsnäoloa paikallisille. Paluunsa jälkeen ihmisoikeustarkkailijat osallistuvat vaikuttamistyöhön.

Vapaaehtoinen istuu pressulla ja puhuu kerääntyneille ihmisille.

Humanitaarisen avun valmiusryhmä

Katastrofien ja kriisien yhteydessä tarvitaan avustustyöntekijöitä pelastamaan ihmishenkiä ja torjumaan lisätuhoja. Haku valmiusryhmään järjestetään 1-2 vuoden välein, tarvittaessa useammin.

Monta tapaa auttaa

Löydä sinulle sopiva tapa auttaa: voit esimerkiksi liittyä kuukausilahjoittajaksi, tehdä kertalahjoituksen tai hankkia Toisenlaisen Lahjan.