Kom med

Kommed

Du kan delta i vårt arbete på flera sätt både i Finland och utomlands – ge av både din tid och ditt kunnande till dem som behöver hjälp. Vi uppskattar alla våra volontärer mycket, de är väldigt viktiga för vårt arbete. Läs mer nedan om olika sätt att delta i verksamheten och välj det sätt som passar dig bäst!

Medlem i beredskapsgruppen, specialläraren Johanna Kurki visar nepalesiska lärare hur man med hjälp av handdockor kan hjälpa barn att berätta om sina känslor och erfarenheter. Bild: Tuomas Väisänen.

Beredskapsgruppen för humanitär hjälp

I samband med katastrofer och kriser behövs biståndsarbetare för att rädda människoliv och avvärja ytterligare förödelse. Ansökan till beredskapsgruppen ordnas med 1–2 års mellanrum, vid behov även oftare än så.

Kolme EAPPI-liiveihin pukeutunutta henkilöä miehityksen vastaisten kylttien kanssa.

EAPPI

EAPPI-programmet är en del av palestiniernas och israelernas våldsfria fredssträvan. Via programmet skickas frivilliga människorättsobservatörer till Västbanken och Östra Jerusalem. Under en tre månaders period följer volontärerna med människorättsläget på gräsrotsnivå och erbjuder en skyddande närvaro för lokalbefolkningen. Människorättsobservatörerna deltar i KUH:s påverkansarbete efter att de återvänder till Finland.

OIR-vapaah

Lärare utan gränser

Lärare utan gränser är ett frivillignätverk för proffs inom undervisning och pedagogik. Nätverket stärker utbildningens kvalitet i Kyrkans Utlandshjälps biståndssamarbeten med hjälp av finländskt branschkunnande – både på distans och på plats. Våra volontärer utbildar och mentorerar lokala lärarkolleger och stöder utbildningssektorns strukturer. Under arbetet får också volontärerna lära sig mycket och växa i sin yrkeskunskap.

Skills Donation -vapaaehtoinen ja joukko paikallisia.

Skills Donation

Volontärprogrammet Skills Donation främjar kvinnligt företagande i Kvinnobankens projekt genom att dra nytta av nätverkets yrkeskunskap. Volontärerna fokuserar på begränsade utvecklingsbehov med målet att försöka hitta lösningar tillsammans med lokala aktörer. Volontärerna erbjuder stöd kring marknadsundersökningar, utredningar och planeringsarbete och de kan också erbjuda utbildning och mentorering.

Henkilö levittää pöydälle papereita.

Handräckningen

Frivilligarbetet på vårt kontor är ett bra sätt att hjälpa! Till uppgifterna hör bland annat postande. Arbetet görs vanligtvis dagtid i Kyrkans Utlandshjälps kontor på Södra kajen i Helsingfors. Under pandemin kan vi tyvärr inte ha frivilliga på kontoret.

Ihminen laittaa rahaa KUA:n keräyslippaaseen.

Snabbinsatstrupperna

Anslut dig till vår reserv och var beredd att ge dig ut för att samla in pengar när en katastrof har inträffat. Insamlarna får en kort utbildning i humanitar hjälp. Utbildningen ger en inblick i hur den humanitära hjälpen fungerar och hur hjälpen når fram i svåra förhållanden.

Hymyilevä nainen taputtaa käsiään tanssivien naisten keskellä.

Kvinnobanken

Kvinnobanken stöder yrkesutbildning, hållbart entreprenörskap och utkomstmöjligheter för kvinnor i utsatt ställning i Afrika, Asien och Mellanöstern. Vi främjar kvinnors rättigheter och arbetar för en jämställd värld. Vi är ett aktivt nätverk av månadsgivare, företagspartners och ett nationellt volontärnätverk. En rättvis värld behöver oss alla – du är varmt välkommen

Ryhmä Changemakerin aktiiveja Senaatintorilla Helsingissä.

Changemaker

Changemaker är ett nätverk för unga och unga vuxna som vill arbeta för en rättvisare värld genom kampanjer och påverkansarbete. I Changemaker du kan också skriva för Globalisti-tidningen eller participera i Changemakers podcast. Kom med och hitta ditt eget sätt att påverka!

Peace Unitedin logo ja kaksi jalkapalloilijaa pitämässä palloa yhdessä käsissään

Peace United

Peace United är ett lag som spelar för fred. Lagets mål är att sätta punkt för motsättningar mellan kulturer och religioner. Snör på dig dina spelskor, lägg till ditt namn i spelarlistan och börja spela för fred.

EU Aid -vapaaehtoinen seisoo polkupyörän kanssa vehreällä mäellä.

EU Aid Volunteers

Frivilligprogrammet EU Aid förstärker den lokala kapaciteten på katastrofbenägna områden i Uganda och Kenya. Programmet stöder effektivare humanitärt arbete, förberedelse för katastrofrisker, anpassning till klimatförändringen och resiliens. Kyrkans Utlandshjälp förverkligar projektet i samarbete med nederländska Cordaid och verkar i samarbete med lokala partnerorganisationer.