Karta över Syrien

Syrien

I Syrien stöder vi interna flyktingar med utbildning och mathjälp runtom landet i samarbete med vår partnerorganisation IOCC. Vi vill säkra barnens skolgång och genom stödundervisning hjälper vi dem som tvingats avbryta skolgången på grund av kriget.

KUHs arbete i Syrien fokuserar på rehabilitering av skolor och utbildning av lärare.

Fungerande skolor är en av de viktigaste sakerna när evakuerade familjer funderar på att återvända till sina hemområden. Skolan ger en känsla av trygghet genom att skapa en rutin för barn och ungdomar samt hopp om ett normalt liv.

Syyrian lippu

Syrien

Befolkning: 19, 5 miljoner
Huvudstad: Damaskus
Valuta: Syriskt pund
Språk: Arabiska (officielt), kurdiska, armeniska, arameiska, circassiska, franska, engelska
Religion: muslimer (87 %), kristna (10 %), Druser (3 %)
KUH i Syrien: Kontoret grundades 2019, under tio år projekt genom en partnerorganisation

Resultaten av vårt arbete 2019

Under år 2019 fokuserade KUH på att restaurera skolor i Östra Ghouta. Fungerande och säkra skolor är en av de viktigaste faktorerna när evakuerade familjer funderar på att återvända till sina hemtrakter. Vi stödde restaureringen av 6 skolor och bidrog 16 524 barn med skolmaterial ock skoldräkt.

I fortsättningen vill KUH stöda utbildningssektorn mer heltäckande. Under 2019  fick 160 lärare kompletterande utbildning som förstärkte deras kunnande i att stöda elever som lidit av kriget. Behoven inom utbildningssektorn är enorma. 50 000 lärare har lämnat sektorn på grund av kriget.