Osakelahjoitus

Osakelahjoitus

Osakelahjoittaminen on helppoa

Lahjoittaessasi osakkeita tai arvopapereita voit muuttaa monen ihmisen elämän kehitysmaissa. Lahjoituksena saadut osakkeet ja arvo-osuudet voidaan realisoida ilman veroseuraamuksia, sillä yleishyödyllisenä järjestönä Kirkon Ulkomaanapu ei maksa lahjaveroa vastaanottaessaan lahjoituksena saatuja osakkeita tai arvo-osuuksia. Myöskään lahjoittajan ei tarvitse maksaa veroa mahdollisesta osakkeiden arvonnoususta.

Osakelahjoittaminen käytännössä

Osakkeiden lahjoittaminen Kirkon Ulkomaanavulle on helppoa. Toimitamme esitäytetyn lahjakirjan lahjoittajalle, joka toimittaa täydennetyn ja allekirjoitetun lahjakirjan pankkiinsa. Seuraavaksi pankki hoitaa varojen siirron KUA:lle. Tämän jälkeen me realisoimme osakkeet ja ohjaamme tuen yhdessä sopimaamme kohteeseen.

Kiinnostaako osakelahjoittaminen?

Etsitään yhdessä kohde, joka on sydäntäsi lähellä.

Ota yhteyttä

Laura Ylätalo
Yhteyspäällikkö
laura.ylatalo@kua.fi
+358 40 670 4491

Tom Tukiainen ja labradorinnoutaja.

Suurlahjoittajat kertovat

Suurlahjoittajamme ovat työmme pitkäaikaisia tukijoita – ihmisiä, jotka kulkevat rinnallamme pitkään tietyn avustushankkeen kanssa. He ovat lahjoittajia, joille on tärkeää auttaa kohdetta, joka on heidän sydäntään lähellä.

Maajohtajat kertovat

Kirkon Ulkomaanavun Somalian, Ugandan, ja Nepalin maajohtajat kertovat suurlahjoitusten merkityksestä ja siitä, mitä suurahjoituksilla on saatu aikaan.

Nainen teetuvassa Nepalissa

Suurlahjoittaja auttaa siellä, missä tarve on suurin

Vuonna 2020 suurlahjoittajamme tukivat esimerkiksi pakolaisnuorten ammatillista koulutusta Ugandassa, köyhimpien perheiden toimeentuloa Etelä-Sudanissa ja ruokaturvaa nepalilaisyhteisöissä.