Osakelahjoitus

Lahjoittamalla osakkeita saat merkittävän veroedun

Lahjoittaessasi osakkeita tai arvopapereita voit muuttaa monen ihmisen elämän kehitysmaissa. Osakkeiden lahjoittaminen Kirkon Ulkomaanavulle on helppoa ja verovapaata. Mahdollisesta osakkeiden arvonnoususta lahjoittajan ei tarvitse maksaa veroa.

Yleishyödyllisenä järjestönä KUA ei myöskään maksa lahjaveroa vastaanottaessaan lahjoituksena saatuja osakkeita tai arvo-osuuksia. Näin ollen lahjoituksena saadut osakkeet ja arvo-osuudet voidaan realisoida ilman veroseuraamuksia, ja niistä saatu tulo voidaan käyttää työhömme kehitysmaissa.

Osakelahjoittaminen on helppoa

Osakkeiden lahjoittaminen lähtee liikkeelle lahjakirjan täyttämisellä; toimitamme lahjakirjamallin mielellämme sinulle. Tämän jälkeen lahjoittaja toimittaa allekirjoitetun lahjakirjan pankkiinsa, jonka jälkeen pankki ottaa meihin yhteyttä. Lahjoittajan niin toivoessa pankki hoitaa tarvittavat siirrot ja osakkeiden myynnin. Halutessasi KUA hoitaa lahjoitusprosessin ja realisoi osakkeet.

Lahjoituksen voi kohdistaa sinulle merkitykselliseen avustushankkeeseen, jota halut tukea. Tällaisia lahjoituskohteita ovat esimerkiksi lasten ja nuorten koulutus, maataloushankkeet, rauhantyö, pakolaisuus tai naisten toimeentulo.

Jos haluat lahjoittaa osakkeita tai arvo-osuuksia, otathan yhteyttä. Kerron mielelläni lisää lahjoitusprosessista ja etsin sinun sydäntäsi lähellä olevan avustushankkeen, joita voit lahjoituksellasi tukea!

Lämpimin terveisin

Jenni Lähteenmäki
Yhteyspäällikkö
puh. 040 670 4491
jenni.lahteenmaki@kirkonulkomaanapu.fi