Osakelahjoitus

Osakelahjoitus

Osakelahjoittaminen on helppoa

Osakkeiden lahjoittaminen Kirkon Ulkomaanavulle on helppoa ja verovapaata. Mahdollisesta osakkeiden arvonnoususta lahjoittajan ei tarvitse maksaa veroa. Lahjoittaessasi osakkeita tai arvopapereita voit muuttaa monen ihmisen elämän kehitysmaissa.

Lahjoittamalla osakkeita saat merkittävän veroedun

Yleishyödyllisenä järjestönä Kirkon Ulkomaanapu ei maksa lahjaveroa vastaanottaessaan lahjoituksena saatuja osakkeita tai arvo-osuuksia. Näin ollen lahjoituksena saadut osakkeet ja arvo-osuudet voidaan realisoida ilman veroseuraamuksia, ja niistä saatu tulo voidaan käyttää työhömme kehitysmaissa.

Osakkeiden lahjoittaminen on helppoa. Toimitamme esitäytetyn lahjakirjan lahjoittajalle, joka toimittaa täydennetyn ja allekirjoitetun lahjakirjan pankkiinsa. Seuraavaksi pankki hoitaa varojen siirron KUA:lle. Tämän jälkeen me realisoimme osakkeet ja ohjaamme tuen yhdessä sopimaamme kohteeseen.

Kiinnostaako osakelahjoittaminen?

Etsitään yhdessä kohde, joka on sydäntäsi lähellä.

Jenni Lähteenmäki

Yhteyspäällikkö
jenni.lahteenmaki@kua.fi
+358 40 670 4491

Tom Tukiainen ja labradorinnoutaja.

Suurlahjoittajat kertovat

Suurlahjoittajamme ovat työmme pitkäaikaisia tukijoita – ihmisiä, jotka kulkevat rinnallamme pitkään tietyn avustushankkeen kanssa. He ovat lahjoittajia, joille on tärkeää auttaa kohdetta, joka on heidän sydäntään lähellä.

Maajohtajat kertovat

Kirkon Ulkomaanavun Somalian, Ugandan, ja Nepalin maajohtajat kertovat suurlahjoitusten merkityksestä ja siitä, mitä suurahjoituksilla on saatu aikaan.

Nainen teetuvassa Nepalissa

Suurlahjoittaja auttaa siellä, missä tarve on suurin

Vuonna 2020 suurlahjoittajamme tukivat esimerkiksi
pakolaisnuorten ammatillista koulutusta Ugandassa, köyhimpien perheiden toimeentuloa Etelä-Sudanissa ja ruokaturvaa nepalilaisyhteisöissä.