Suurlahjoittajat
kertovat

Suurlahjoittajatkertovat

Suurlahjoittajiemme ajatuksia lahjoittamisesta

Suurlahjoittajamme ovat työmme pitkäaikaisia tukijoita – ihmisiä, jotka kulkevat rinnallamme pitkään tietyn avustushankkeen kanssa. He ovat lahjoittajia, joille on tärkeää auttaa kohdetta, joka on heidän sydäntään lähellä.

”Suomalaiset olivat aikoinaan avun saajia, nyt on meidän vuoromme auttaa”

”Kun edustaa suvussa ensimmäistä sukupolvea, jolle kouluttautuminen on ollut mahdollista perheen varallisuudesta riippumatta, tuntee syvää kiitollisuutta suomalaista koulutusjärjestelmää kohtaan. Sitä haluaa suoda saman mahdollisuuden myös niille lapsille ja nuorille, joiden oma valtio ei pysty koulutusta järjestämään”, toteaa nimettömänä pysyttelevä suurlahjoittaja.

Tom Tukiainen ja labradorinnoutaja.

”Kun on syntynyt hyväosaiseksi, on velvollisuus auttaa”

Helsinkiläinen Tom Tukiainen, 61, on KUA:n pitkäaikainen tukija ja suurlahjoittaja. Tom on lahjoittanut vuosien varrella useisiin eri KUA:n kohteisiin, viimeksi pakolaislasten koulutukseen Keniaan. Koulutus, lapset ja nuoret ovatkin Tomille tärkeitä tuen kohteita.

”Koulutus on kaiken A ja O”

Rovaniemeläinen yrittäjä Seppo Aho lahjoitti koulun kambozhalaiseen kylään vuonna 2012, jotta apu vaikuttaisi sukupolvesta toiseen. Uusi koulu on nelihuoneinen sementtirakennus, jossa voidaan työskennellä turvallisesti myös useita kuukausia kestävän sadekauden ajan.

Nainen asettelee kenkiä hyllyyn kenkäkaupassaan

”Tuntuu mahtavalta, että on saanut olla mukana toteuttamassa jotain näin konkreettista”

Kenkä- ja urheiluvälineyrittäjänä työskentelevä Mirja Kovanen on perinyt auttamishalun vanhemmiltaan. Hekin ovat olleet mukana tukemassa Kirkon Ulkomaanapua. Iso kertalahjoitus ei ollut yrittäjälle vaikea päätös.

”Menetin sydämeni täysin nepalilaisille”

Nimettömänä pysyttelevä suurlahjoittaja on tukenut koulutushankkeita Nepalissa naisten aseman, koulutuksen ja työllistämisen parantamiseksi. Pääpaino on ollut maataloustuotannon edistäminen ja ammattikoulutus eri käsityöammateissa.

”Erityisen läheiseksi olen kokenut KUA:n tukemisen”

”Muutama vuosi sitten huomasin lehdestä Tapiola-yhtiöiden lahjoittaneen 30 000 euroa Kirkon Ulkomaanavulle. Tuolloin mieleeni tuli ajatus, tuollaisen summan voisin toki minäkin lahjoittaa. Ja siitä se alkoi”, kertoo nimettömänä pysyttelevä suurlahjoittaja Etelä-Suomesta.