Suurlahjoittajat kertovat

Suurlahjoittajiemme ajatuksia lahjoittamisesta ja tuen merkityksestä kehitysmaissa

 

Yrittäjä Seppo Aho lahjoitti koulun Kambodzhaan ja neljä vuotta myöhemmin palasi koulullensa

Lue lisää Seppo Ahon lahjoituksesta ja ajatuksista.

 

Yrittäjä Helsingistä menetti sydämensä Nepaliin lahjoittajamatkalla

”Sain tutustua aivan uuteen maailmaan. Kaunis ja upea maa ja niin köyhä. Eritysesti naiset tekivät suuren vaikutuksen. Oli vakuuttavaa nähdä millaisia tuloksia Kirkon Ulkomaanapu oli saavuttanut toiminnallaan maassa.” Lue lisää lahjoittajan ajatuksista tukemistaan hankkeista ja matkasta Nepaliin.


Yrittäjä Mirja Kovanen rakennutti kastelujärjestelmän Kambodžaan

”Sateet Kambodžassa, jotka eivät merkitsisi Suomessa mitään, veivät ihmisiltä koko toimeentulon”, kertoo Mirja Kovanen. ”Näky piirtyi mieleen. Kypsyi päätös auttaa kerralla enemmän. Tuntuu mahtavalta, että on saanut olla mukana toteuttamassa jotain näin konkreettista. 17 000 eurolla tehtiin Kambodžassa valtava investointi.”
Mirja Kovanen. Lue lisää Mirja Kovasen ajatuksia kastelujärjestelmän rakennuttamisesta.

Tutustuimme Kirkon Ulkomaanavun patohankkeeseen Kambodžassa

”Tutustumismatkalla Kambodžassa kävimme katsomassa patohanketta. Monet olivat menettäneet riisisadon tulvivan veden alle, mutta olivat yllättävän toiveikkaina suunnittelemassa patohanketta ja uuden riisisadon istuttamista. Tulvan aiheuttamaan tuhoon nähden patohankkeella saadaan turvattua paikallisten toimeentulo kohtuullisin kustannuksin ja veden säännöstelyllä saadaan riisistä mahdollisesti useampi sato.”
Suurlahjoittaja Itä-Suomesta. Lue lisää lahjoittajan kertomaa patohankkeesta.

 

Arvopapereilla uusi alku ihmisille kehitysmaissa

”Muutama vuosi sitten huomasin lehdestä Tapiola-yhtiöiden lahjoittaneen 30.000 euroa Kirkon Ulkomaanavulle. Tuolloin mieleeni tuli ajatus, tuollaisen summan voisin toki minäkin lahjoittaa. Ja siitä se alkoi. Ensimmäinen mainitun suuruinen kohde oli Kirkon Ulkomaanavun kautta koulun rakentaminen Liberiaan, sitten Lähetysseuran välityksellä kirkko Afrikkaan, viimeisenä on ollut jälleen Ulkomaanavun avustuksella maatalousprojekti Liberiaan.

Olen saanut osakseni monessakin mielessä hyvän elämän. En ole saamaani hyvyyttä itse ansainnut. Siksi haluan antaa osan siitä hyvästä myös kaukaisille lähimmäisilleni. Lahjoittamalla arvopapereita verovapaille säätiöille ja järjestöille, voin sijoittamani omaisuuden lisäksi antaa myös niiden tuoton verottomana.”
Suurlahjoittaja Etelä-Suomesta. Lue lisää lahjoittajan ajatuksia lahjoittamisesta.

 

Ulkomaanapu tekee työtä siellä missä muut ajattelevat sen olevan mahdotonta

”Kirkon Ulkomaanapu vie toivoa sinne, missä elämä on vaikeaa, usein länsimaissa asuvan silmissä mahdotonta. Sinne missä hätä ja köyhyys on suurinta. Ulkomaanavun kautta ihmiset saavat sekä materiaalista apua että tietotaitoa, mutta myös toivon sanomaa.” Suurlahjoittaja Länsi-Suomesta. Lue lisää lahjoittajan ajatuksia auttamisesta.