Kirkon Ulkomaanapu

KirkonUlkomaanapu

Vuonna 1947 perustettu Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö. Olemme ulkoministeriön kumppanuusjärjestö ja kirkkojen kansainvälisen avustusverkoston ACT-allianssin perustajajäsen sekä osa laajaa kansainvälistä yhteistyöverkostoa.

Kirkon Ulkomaanapu on usko- ja oikeusperustainen järjestö. Lue lisää teologisesta perustastamme (PDF).

Kirkon Ulkomaanavun toimintaa ohjaavat yhteiset arvot.

Arvot

Valikoimaton lähimmäisenrakkaus

Edistämme ihmisoikeuksia ja toimimme kaikkia kunnioittaen ja arvostaen. Luotamme kumppaneihimme ja opimme yhdessä. Arvostamme erilaisuutta, ja rakennamme yhteyksiä eri tavalla ajattelevien ihmisten välille.

Periksiantamaton toivo

Toimimme pitkäjänteisesti, ja olemme sitoutuneita yhteiseen työskentelyyn tavoitteidemme saavuttamiseksi. Emme lannistu vastoinkäymisistä, ja osaamme iloita edistyksestä.

Rohkeus

Toimimme rohkeasti muutoksen aikaansaamiseksi. Uskallamme kyseenalaistaa vakiintuneita käytäntöjä epäoikeudenmukaisten valtasuhteiden korjaamiseksi ja tavoitteidemme saavuttamiseksi.

Kunnioitus

Kunnioitamme toisiamme ja toistemme vakaumusta. Kunnioitamme yhteisöjä, joiden kanssa työskentelemme. Arvostamme meille lahjoitettuja resursseja ja pyrimme käyttämään niitä tehokkaasti ja avoimesti. Pyrimme molemminpuoliseen oppimiseen yhteistyössä kumppaneidemme kanssa.

Missio

Tekoja ihmisarvon puolesta.

Visio

Kirkon Ulkomaanavun visio on maailma, jossa kaikki yhteiskunnat ovat sopeutumiskykyisiä ja oikeudenmukaisia. Niissä toteutuu jokaisen oikeus rauhaan, laadukkaaseen koulutukseen ja kestävään toimeentuloon.