OSALLISTU
HÄTÄAPUKERÄYKSEEN

OSALLISTUHÄTÄAPUKERÄYKSEEN

Sinä voit auttaa katastrofien uhreja

Sodat ja luonnonkatastrofit tulevat pyytämättä ja yllätyksenä, ja katastrofin sattuessa hätä on valtava. Kirkon Ulkomaanapu antaa humanitaarista apua pahimman hädän aikana ja auttaa sen jälkeenkin, kunnes elämä palaa taas raiteilleen. Tältä sivulta löydät käynnissä olevat hätäapukeräykset.

Pienikin lahjoitus on tärkeä. Lämmin kiitos, että autat.

Afganistanin konflikti:
auta perheitä

Humanitaarinen tilanne on ollut heikko jo ennen Talibanin valtaannousua Afganistanissa. Konflikti ja koronaviruspandemia on heikentänyt afganistanilaisten perheiden tilannetta entisestään. Moni perhe on joutunut jättämään kotinsa ja perustarpeista on pulaa.

Haitin maanjäristys:
auta perheitä

Haitissa elokuussa 2021 tapahtunut maanjäristys on aiheuttanut maan eteläosissa valtavaa tuhoa. Tuhansia ihmisiä on loukkaantunut ja jäänyt kodittomaksi.

Äiti pitää sylissä aliravittua tytärtään klinikan hoitoteltassa Tigrayn alueella Etiopiassa

Tigrayn nälänhätä:
auta aliravittuja lapsia

Etiopian Tigrayssa marraskuussa 2020 alkanut sota on heikentänyt koko alueen ruokaturvaa ja vesitilannetta. Erityisesti alle viisivuotiaiden vakava aliravitsemus on lisääntynyt. 100 000 lasta on vaarassa kuolla nälänhätään.

Beirutin räjähdys:
auta lapset kouluun

Libanonin pääkaupungissa Beirutissa tapahtui tuhoisa räjähdys elokuussa 2020. Katastrofien jälkeen on tärkeää, että lapset pääsevät pian takaisin kouluun oppimaan, leikkimään ja toipumaan kovista kokemuksistaan.

Eteläsudanilainen lapsi katsoo suoraan kameraan

Itä-Afrikan ruokakriisi:
auta perheitä

Itä-Afrikassa perheet seuraavat ilmastonmuutosta aitiopaikalta. Toistuvat rankkasateet, tulvat ja kuivuusjaksot heikentävät sato-odotuksia. Pelkästään Etelä-Sudanissa yli 8 miljoonaa ihmistä on humanitaarisen avun tarpeessa.

Koronavirus:
auta tytöt kouluun

Koulusulkujen jälkeen monet tytöt eivät enää palanneet kouluun. Osa perheistä tarvitsee tytöt mukaan työntekoon, jotta päivittäinen ravinnonsaanti turvataan. Myös teiniraskaudet ja lapsiavioliitot ovat lisääntyneet.

Poika seisoo selin kameraan ja katsoo pihalla leikkiviä koululaisia kohti

Syyrian sota:
auta lapsia

Vuonna 2011 alkanut Syyrian sisällissota on aiheuttanut mittavia vahinkoja. Sodan vuoksi 2,4 miljoonaa lasta on joutunut jättämään koulunkäynnin kesken. Monet koulurakennuksista ovat tuhoutuneet tai vaurioituneet pommituksissa.

Tyttö seisoo teltta-asutuksen edessä pakolaisleirillä.

Bangladeshin pakolaiskriisi:
auta tyttöjä

Yli 700 000 rohingya-pakolaista on paennut raakoja väkivaltaisuuksia Myanmarista Bangladeshiin. Pakolaisten selviytyminen ääriään myöten täynnä olevilla leireillä on täysin riippuvaista kansainvälisestä avusta.