Saavutettavuudesta säädetään laissa digitaalisten palveluiden tarjoamisesta ja sitä edeltäneessä EU:n saavutettavuusdirektiivissä. Saavutettavuusvaatimukset koskevat Kirkon Ulkomaanavun kaikkia verkkosivustoja 23.9.2020 alkaen. Tämä saavutettavuusseloste koskee Kirkon Ulkomaanavun kua.fi-verkkosivustoa ja sähköisiä palveluita. Seloste on laadittu syyskuussa 2020 teknisen kumppanimme tuella.

kua.fi-sivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset

Kirkon Ulkomaanavun verkkosivusto ja sähköiset palvelut vastaavat pääosin osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Sivustolla on vanhoja kuvia, joista puuttuu tekstivastine. Tämä on aktiivisesti järjestössä työn alla ja puute korjaantuu syksyn 2020 aikana.

Ei-saavutettavista videoista ja pdf-tiedostoista osa on julkaistu ennen 23.9.2018, jolloin niitä ei tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi. Sen jälkeen julkaistut pdf-tiedostot ja videot on pyritty tekemään saavutettaviksi ja työ jatkuu vielä syksyllä 2020.

Palaute ja yhteystiedot

Jos huomaat sivustolla puutteita, ota meihin yhteyttä, jotta voimme korjata asian ja tarjota sinulle tarvitsemasi tiedon saavutettavasti.

Kirkon ulkomaanavun asiakaspalvelu: asiakaspalvelu@kua.fi

Saavutettavuuskantelun ja -selvityspyynnön tekeminen

Jos huomaat sivustollamme saavutettavuusongelmia, ole mielellään ensin meihin yhteydessä.

Voit myös tehdä selvityspyynnön tai saavutettavuuskantelun Etelä-Suomen aluehallintovirastoon, joka valvoo saavutettavuusvaatimusten noudattamista Suomessa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö: saavutettavuus@avi.fi, puh. 0295 016 000 (vaihde)