MAAJOHTAJAT
KERTOVAT

MAAJOHTAJATKERTOVAT

Suurlahjoitusten merkityksestä

Kirkon Ulkomaanavun Somalian, Ugandan, ja Nepalin maajohtajat kertovat suurlahjoitusten merkityksestä ja siitä, mitä suurahjoituksilla on saatu aikaan.

Somalian maajohtaja

Vuosikymmeniä jatkuneet väkivaltaisuudet tekevät Somaliasta yhden maailman hauraimmista ja köyhimmistä maista. Vuonna 1990 alkanut sisällissota romahdutti Somalian keskushallinnon käytännössä kokonaan.

Kirkon Ulkomaanapu tukee Somaliassa rauhan ja sovinnon työtä sekä romahtaneen valtionhallinnon uudelleenrakentamista. Humanitaarinen apu tuo vettä ja ruokaa kuivuudesta pahiten kärsiville alueille.

Ugandan maajohtaja

Äärimmäinen köyhyys on laskenut Ugandassa nopeammin kuin missään muussa Afrikan maassa. Tuelle on kuitenkin valtava tarve etenkin Ugandan pohjoisosissa, jonne on saapunut naapurivaltioista yli miljoona pakolaista.

Kirkon Ulkomaanapu tukee Ugandassa laadukasta koulutusta, kestäviä toimeentulomuotoja ja rauhantyötä. Työ on kasvanut merkittävästi viime vuosina Ugandan nopeasti kasvaneiden pakolaismäärien vuoksi.

Nepalin maajohtaja

Nepal on yksi Aasian köyhimmistä maista. Noin neljännes väestöstä elää yhä köyhyysrajan alapuolella. Suurin osa ihmisistä saa toimeentulonsa maataloudesta.

Kirkon Ulkomaanavun työ Nepalissa keskittyy erityisesti köyhien ja syrjäytyneiden naisten ja lasten oikeuksien vahvistamiseen, toimeentulomahdollisuuksien parantamiseen ja ihmisoikeuksiin.

Kiinnostaako suurlahjoittaminen?

Etsitään yhdessä kohde, joka on sydäntäsi lähellä.

Jenni Lähteenmäki

Yhteyspäällikkö
jenni.lahteenmaki@kua.fi
+358 40 670 4491

Suurlahjoituksilla merkittäviä muutoksia

Suurlahjoitukset ovat kertaluontoisia tai useista lahjoituksista koostuvia merkittäviä tukia kehitysmaiden ihmisten hyväksi. Yli 10 000 euroa vuodessa lahjoittavien kumppaneidemme kanssa käymme yhdessä läpi erilaisia tuen kohteita aina koulunrakennuksesta naisten pienyritystukiin ja maanviljelyprojekteihin.

Nainen teetuvassa Nepalissa

Suurlahjoittaja auttaa siellä, missä tarve on suurin

Vuonna 2020 suurlahjoittajamme tukivat esimerkiksi
pakolaisnuorten ammatillista koulutusta Ugandassa, köyhimpien perheiden toimeentuloa Etelä-Sudanissa ja ruokaturvaa nepalilaisyhteisöissä.

Tom Tukiainen ja labradorinnoutaja.

Suurlahjoittajat kertovat

Suurlahjoittajamme ovat työmme pitkäaikaisia tukijoita – ihmisiä, jotka kulkevat rinnallamme pitkään tietyn avustushankkeen kanssa. He ovat lahjoittajia, joille on tärkeää auttaa kohdetta, joka on heidän sydäntään lähellä.