TARINOITA

TARINOITA

Tekoja ihmisarvon puolesta

Täältä pääset lukemaan, kuinka työmme on muuttanut ihmisten elämää eri maissa. Kiitos muutoksesta kuuluu kaikille tukijoillemme.

Toivoa kuivuudesta halkeilevaan maahan

Hiekka pöllyää ja tarttuu kiinni kitalakeen. On kuivaa, kertakaikkisen kuivaa. Haliman kotiseudulla Keniassa viisi peräkkäistä sadekautta ovat pettäneet toiveet.

Jottei kenenkään tarvitse pärjätä yksin

Muutama vuosi sitten Meghan pakeni vanhempiensa ja veljensä kanssa Kongon konfliktia kohti Keniaa. Muu perhe ja äiti ajautuivat erilleen eivätkä enää löytäneet toisiaan. Sen jälkeen Meghan ei ole nähnyt äitiään.

Uusi polvi kasvaa raunioiden keskeltä

Liian moni Syyrian lapsi ja nuori on joutunut sodan sijaiskärsijäksi. Syyrian koululaisten kesäloma alkaa vasta heinäkuun alussa. Noorille ja Fotonille koulun päättymisen sijaan kouluun palaamisessa oli jotain erityistä.

Äidin muisto elää

Pysyviä muistikuvia alkaa yleensä syntyä noin kolmevuotiaana. Kongolainen Zawadi muistaa tuosta iästä pienen kotikylän Kivu-järven läheltä. Ja sen kuinka perhe joutui lähtemään kotoa, kun isä tapettiin.

Tuhon keskeltä kohti toisenlaista tulevaisuutta

Pommien räjähdykset saivat seinät tärisemään ja astiat tippumaan kaapeista. Syyrian sota on vaatinut satoja tuhansia kuolonuhreja. 13-vuotias Aida asuu perheineen Koillis-Syyriassa.

Sukunsa ensimmäinen

Yidestä tuli sukunsa ensimmäinen, joka pääsi yliopistoon. Etelä-Sudanin taivaalle kerääntyi kuitenkin synkkiä pilviä. Kun sisällissota syttyi, Yide joutui luopumaan unelmastaan. Opinnot päättyivät. Koko perhe joutui pakenemaan sodan jaloista rajan yli Ugandaan.

Vaikea paluu tuhottuun kotiin

Eteläsudanilainen Sipura oli joutunut väkivaltaisuuksien takia pakenemaan Ugandaan, jossa hän asui viisi vuotta, mutta veri veti takaisin kotiseuduille.