Uutiset

 • Saippuat koko kylälle on uusi Toisenlainen Lahja, sähköinen kortti ehtii vielä perille jouluksi

  Toisenlaisen Lahjan uusin eettinen lahja on Saippuat koko kylälle. Sähköinen kortti ehtii vielä hyvin perille jouluksi. Toisenlaisen Lahjan kautta saadut lahjoitukset auttavat kaikkein köyhimpiä perheitä maailmassa. Käsienpesu saippualla on helpoin ja tehokkain tapa pitää sairaudet loitolla. Monet tarttuvat taudit leviävät käsien kautta. Käsienpesu saippualla ja puhtaalla vedellä ei ole itsestäänselvyys kaikkein köyhimmissä maissa. Saippuat koko […]

 • 10,4 miljoonaa ihmistä tarvitsee ruoka-apua Pohjois-Koreassa

  Paheneva kuivuus ja useana vuonna heikoksi jääneet sadot ovat laskeneet Pohjois-Korean ruokaturvaa dramaattisesti jo ennen koronapandemiaa. Kirkon Ulkomaanapu suunnittelee maahan humanitaarista apua, jolla turvattaisiin koululaisten ravinnonsaanti Pohjois-Hwanghaen alueella. Pohjois-Korean ruokaturvatilanne on kroonisesti huono. Laskelmien mukaan 10,4 miljoonaa ihmistä eli noin 40% koko väestöstä on välittömän (ruoka)avun tarpeessa. Tilannetta hankaloittaa ravinnon yksipuolisuus. Ruokavaliot koostuvat pääasiassa riisistä, […]

 • Tunnetut suomalaiset muistuttavat auttamisen tärkeydestä – ”Sitä kautta varmaan saadaan parempi maailma rakennettua”

  Toisenlaisen Lahjan joulukampanjassa tunnetut suomalaiset kertovat itselleen tärkeistä arvoista. Joulun alla läheisten muistaminen on taas ajankohtaista ja siinä samalla voi tehdä hyvää. Toisenlainen Lahja on aineeton lahja, joka auttaa kaikkein köyhimpiä perheitä kehitysmaissa.

 • Yhteisvastuukeräyksellä kerättiin kaksi miljoonaa euroa tukeen lapsiperheille

  Yhteisvastuukeräyksen 2020 kohteena oli vanhemmuuden tukeminen Suomessa ja maailmalla. Koronakevät keskeytti hyvin startanneen kampanjan lähikeräykset ja tiputti keräystuloksen yli miljoonalla eurolla viimevuotisesta. Kahden miljoonan euron keräystuotosta suurin osa ohjataan Kirkon Ulkomaanavun ruohonjuuritason työhön kehittyvissä maissa.

 • Kirkon Ulkomaanapu julkaissut etäopettajankoulutusmateriaalin pandemian ajan tarpeisiin

  Olemme iloisia voidessamme julkaista uuden etäopettajankoulutusmateriaalin yhteistyössä Dan Church Aidin kanssa. Koulutusmateriaalille tuli tarve, kun maailmanlaajuinen pandemia sulki Bangladeshissa kaikki koulut. Myös rohingya-pakolaisten leirin Cox’s Bazaarin opetustilat suljettiin ja opiskelijoiden ja opettajien oli siirryttävä etäoppimiseen ja -opetukseen.

 • Opettajien koulutus tukee lasten oppimista Kakuman pakolaisleirillä Keniassa

  UNICEFin kanssa yhteistyössä järjestettävä opettajien koulutus on suunnaton tuki Kakuman pakolaisleirin opettajille. Laadukas koulutus ja psykososiaalinen tuki varmistavat, ettei kukaan jää yksin.

 • Kirkon Ulkomaanapu tukemaan Syyrian lasten ja nuorten koulutusta 620 000 eurolla

  Kirkon Ulkomaanapu tukee 4 000 Syyrian sodasta kärsinyttä lasta ja nuorta pääsemään laadukkaan koulutuksen piiriin Haman alueella Syyriassa. KUA sai noin 620 000 euron rahoituksen YK:n Syyrian humanitaarisesta rahastosta tähän työhön.

 • Lapset ja nuoret tarvitsevat nyt tukea Beirutissa

  Psykologisen tuen tarpeeseen vastaaminen ja lasten hyvinvoinnin takaaminen Beirutissa on nyt erittäin tärkeätä, sanoo humanitaarisen avun koordinaattori Emma Pajunen.

 • Apetit vähentää hävikkiä yhdessä WeFoodin kanssa

  Apetit tekee yhteistyötä Kirkon Ulkomaanavun hävikkiruokakauppa WeFoodin kanssa. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä, jota syntyy suomalaisessa ruokaketjussa vuosittain kaikkiaan 400-500 miljoonaa kiloa. Helsingin Kalasataman kauppakeskus Redissä sijaitseva myymälä on ensimmäinen laatuaan Suomessa. ”WeFoodin taustalla on ajatus siitä, että ruokahävikin ja siitä aiheutuvien turhien päästöjen vähentäminen on merkittävä osa ilmastotyötä. Lisäksi kaupasta syntyvä mahdollinen voitto ohjataan Kirkon […]

 • Avustustyö Beirutissa on käynnistynyt nopeasti – mitä ihmiset tarvitsevat nyt

  KUA:n myöntämät ensimmäiset 50 000 euroa ohjataan ruoka-apuun räjähdyksessä kotinsa menettäneille perheille. Heille tarjotaan lämpimiä aterioita sekä jaetaan ruokapaketteja.