FCA Talks – Puhetta ihmisarvon puolesta

FCA Talks – Puhetta ihmisarvon puolesta on Kirkon Ulkomaanavun podcast-sarja. Sarjassa perehdytään kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun ajankohtaisiin aiheisiin ja usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ensimmäisessä jaksossa perehdytään avustustyöhön humanitaarisissa kriiseissä.

Maailmalla on jatkuvasti käynnissä erilaisia suuria ja pieniä katastrofeja, joissa ihmisten selviytyminen ja henki on vaarassa. Kaikki kriisit eivät edes ylitä uutiskynnystä Suomessa, ja toisaalta katastrofit saavat meidän huomiomme lyhyeksi aikaa ja sitten valokeila kääntyy jo jonnekin toisaalle.

Aiheesta on puhumassa Kirkon Ulkomaanavun työntekijä Johanna Tervo, humanitaarisen avun asiantuntija vankalla kokemuksella.

Toisessa jaksossa pohditaan usein kuultavaa kysymystä; meneekö apu perille?
Vieraina ovat Kirkon Ulkomaanavun ohjelmatyön kehittämisyksikön päällikkö Miina Puntila ja Somalian ja Kenian maatoimistojen johtaja Mika Jokivuori. Toimittajana Noora Pohjanheimo.

Asikaine-blogin Maiju Asikainen tutustui Kirkon Ulkomaanavun työhön Nepalissa. Millainen kokemus matka Nepaliin oli? Millaista työtä Kirkon Ulkomaanapu tekee entisten maaorjien parissa? Toimittajana Noora Pohjanheimo.

Kuva: Noora Näppilä