Artikkelit

 • Reportaasi Syyriasta: Sota, joka hävittiin jo ennen sen alkamista

  Homsin katunäkymä.

  Kirkon Ulkomaanavun kehittämispäällikkö Olli Pitkänen vieraili Syyriassa loppuvuodesta 2017 ja näki, miten normaali arki ja sota kulkevat vieri vieressä. Maan tulevaisuus riippuu nuorista, ja koulutus on elintärkeää Syyrian jälleenrakentamiseksi.

 • Vuohi, kuivan maan supersankari, pelastaa ihmishenkiä ja rakentaa rauhaa

  vuohi

  Vuohi auttaa. Suomessa vuohia näkee harvoin, mutta ilman niitä ei Kenian paimentolaiskansoilla olisi mitään mahdollisuuksia selviytyä.

 • Kohti unelma-ammattia Myanmarissa

  Cho Cho Nwet unelmoi sairaanhoitajan ammatista jo pienenä tyttönä. Kirkon Ulkomaanavun perusterveydenhuollon koulutus vie häntä kohti unelmaansa.

 • Turvapaikanhakijoiden ravintola antoi lahjoituksen Kirkon Ulkomaanavun pakolaistyöhön

  Helsingissä Oulunkylän kirkolla toimiva ravintola avaa oven Lähi-idän keittiöön. Ravintola lahjoitti tuottonsa Kirkon Ulkomaanavulle. Lahjoitussumma 18 500 euroa kohdistetaan pakolaistyöhön.

 • Toisto auttaa turvapaikanhakijoita oppimaan suomea

  Suomen kieli sanoo tervetuloa -opetuksessa toistetaan, nauretaan ja opitaan suomea sana kerrallaan.

 • Pula ruuasta pitkittää konfliktia Etelä-Sudanissa

  Etelä-Sudanissa ruuan hinta tappaa siinä missä aseetkin. Nälkä lamaannuttaa yhteiskunnan, kun ihmiset ajattelevat vain, mistä he saavat seuraavan ateriansa.

 • Kun lasten leikki loppuu, on syytä huolestua

  Etelä-Sudanista paenneen Muja Rosen suurin pelko on, että hänen tyttärensä laihtuu hengiltä. Uganda on murtumispisteessä Afrikan suurimmassa pakolaiskriisissä sitten Ruandan kansanmurhan. Lapset olivat leikkimässä, kun sota löysi 34-vuotiaan Muja Rosen perheen Etelä-Sudanissa. Hallituksen sotilaat saapuivat yhtäkkiä kotikaupunki Kajo Kejiin. He joutuivat saman tien kapinallisjoukon yllättämiksi. Ihmisiä tapettiin ja heidän omaisuuttaan varastettiin. Rosen mies oli poissa kotoa ja ristitulessa Rose teki elämänsä vaikeimman päätöksen. ”Ainoa […]

 • Juho Kalliokoski on kristitty – ja siksi myös kuukausilahjoittaja

  kristitty

  Miksi minulla olisi oikeus elää yltäkylläisyydessä, johon kaikilla ei ole varaa, mietti Juho Kalliokoski ja ryhtyi kuukausilahjoittajaksi. Kirkon Ulkomaanavun kuukausilahjoittaja Juho Kalliokoski, 29, istuu Helsingin Vanhan Kirkon puupenkkiin valokuvausta varten. Ristikkoikkunoista siilautuva tammikuun vähäinen valo yltää juuri ja juuri miehen hymyileviin kasvoihin asti. Kalliokoski on ammatiltaan lakimies ja asuu vaimonsa kanssa Helsingissä. Hän uskoo saaneensa […]

 • Sota vyöryi Alfredin kotikaupunkiin Etelä-Sudanissa – pakolaislapset vaarassa laihtua hengiltä

  Pastori Alfred Wojon kirkkoon kokoontuu sunnuntaisin kymmeniä ihmisiä. Hätätilanteessa yhteisöt ovat kaikki kaikessa. Kuva: Kirkon Ulkomaanapu / Tatu Blomqvist

  Pastori Alfred Wojo jätti taakseen kotinsa ja kirkkonsa, kun sota vyöryi hänen kotikaupunkiinsa Etelä-Sudanissa. Ugandan pakolaisleireillä valtaosa yli miljoonasta pakolaisesta on lapsia.

 • Kukaan ei selviä ilman ruokaa

  Jokapäiväinen leipä ei ole kaikille itsestäänselvyys. Yhteisvastuukeräksen tuotot menevät niille, joiden hätä on suurin – Suomessa ja maailmalla.