Naisten Pankin vapaaehtoisten gaalassa seitsemän naista hymylee ja lähettää lentosuukkoja kameralle.

Naisten Pankki

Vuosi 2017 oli merkittävä Naisten Pankille sen täyttäessä 10 vuotta.

Taipaleensa aikana Naisten Pankki on kerännyt 12 miljoonaa euroa, jolla on tuettu kymmeniä tuhansia naisia perheineen. Vapaaehtoisverkosto ulottuu yli 40 paikkakunnalle Suomessa ja vapaaehtoisia on yli 3 000.

10-vuotisjuhlavuotta juhlittiin toukokuussa Helsingissä. Loppuunmyytyyn juhlaan osallistui 300 Naisten Pankin tukijaa, vapaaehtoista ja yhteistyökumppania. Vuoden muita kohokohtia oli eläkkeelle jääneen piispa Irja Askolan Naisten Pankille järjestämä juhlakeräys ja Novitan kanssa yhteistyössä toteutettu Neulo Naiselle Ammatti -kampanja. Valtakunnallisten tapahtumien lisäksi vapaaehtoiset toteuttivat satoja tapahtumia ympäri maan.

Valtakunnallinen hyväntekeväisyyskävely Kävele Naiselle Ammatti järjestettiin kahdeksatta kertaa. Tempaus järjestettiin vapaaehtoisvoimin 70 paikkakunnalla ja se ylsi yli 89 000 euron tulokseen. Suomen suurin hyväntekeväisyysgolfkiertue Naisten Pankki Open keräsi 26 klubin kiertueella yli 33 000 euroa. Lue Naiselle Ammatti 2017 –kiertue, jonka kirjailijana loisti Rosa Liksom, keräsi 10 000 euroa.

Juhlavuonna Naisten Pankki keräsi kaikkien aikojen ennätystuloksen 1,7 miljoonaa euroa.

Vuonna 2017 Naisten Pankki tuki 16 000 naisen yrittäjyyttä ja toimeentuloa kuudessa kehitysmaassa: Liberiassa, Sierra Leonessa, Ugandassa, Nepalissa, Myanmarissa ja Kambodžassa. Hankemenot olivat noin miljoona euroa ja hallintokulujen osuus oli noin 16,5 prosenttia.