Itä-Afrikan
ruokakriisi:
auta perheitä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa ruokapulassa olevia perheitä Itä-Afrikassa?

Nälänhätä uhkaa perheitä Itä-Afrikan Somaliassa, Etelä-Sudanissa, Keniassa ja Ugandassa. Pelkästään Somaliassa yli 800 000 lasta kärsii akuutista aliravitsemuksesta. Poikkeukselliset rankkasateet, tulvat ja kaiken mennessään tuhoavat heinäsirkkaparvet ovat hävittäneet miljoonien ihmisten sadot ja toimeentulon. Samalla koronaviruksen leviäminen pahentaa ruokaturvatilannetta entisestään.

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu muun muassa:

  • jakaa alueen perheille elintärkeää ruoka-apua
  • jakaa perheille käteisavustuksia, joilla he voivat ostaa tarvitsemiaan tarvikkeita, kuten ruokaa ja lääkkeitä
  • jakaa perheille maataloustarvikkeita, kuten työkaluja ja siemeniä, toimeentulon ja ruoantuotannon helpottamiseksi
  • järjestää perheille viljely- ja maatalouskoulutusta

Aikaa ei ole hukattavaksi. Tuellasi hädänalaiset perheet saavat elintärkeää ruokaa ja apua toimeentuloon. Auta rankoissa olosuhteissa sinnitteleviä perheitä ja lahjoita nyt!

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Lahjoitusvaroistamme 88 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Graafinen piirakka, jossa 88 prosenttia vihreällä.

Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti. Varoista 12 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta. Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

KUA:lla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin, ja tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT