Itä-Afrikan
ruokakriisi:
auta perheitä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa ruokapulassa olevia perheitä Itä-Afrikassa?

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella perheet saavat elintärkeää ruokaa ja apua toimeentuloon.

Itä-Afrikassa perheet seuraavat ilmastonmuutosta aitiopaikalta. Sään ääriolosuhteet vaihtelevat ankarasta kuivuudesta tuhoisiin tulviin. Toistuvat rankkasateet, tulvat ja kuivuusjaksot heikentävät sato-odotuksia ja romahduttavat ihmisten toimeentuloa.

Pelkästään Etelä-Sudanissa yli 8 miljoonaa ihmistä on humanitaarisen avun tarpeessa. Maailman nuorimmassa valtiossa konflikti, ruokakriisi ja romahtanut talous on ajanut miljoonia ihmisiä kodeistaan. Ihmiset yrittävät selviytyä perustarpeista erittäin vaikeissa olosuhteissa.

 

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu muun muassa:

  • jakaa perheille ruoka-apua ja perustarvikkeita
  • jakaa perheille maataloustarvikkeita toimeentulon ja ruoantuotannon helpottamiseksi
  • järjestää perheille viljely- ja maatalouskoulutusta
  • jakaa perheille käteisavustuksia, joiden avulla perheet voivat ostaa mm. ruokaa ja lääkkeitä
  • tukee perheiden toimeentuloa lasten koulunkäynnin turvaamiseksi

Kirkon Ulkomaanapu tukee perheiden mahdollisuuksia hankkia itselleen ruokaa ja toimeentuloa Etelä-Sudanissa, Keniassa, Ugandassa ja Somaliassa.

 

Voit lahjoittaa myös tekemällä perinteisen tilisiirron:

Nordea: FI33 1572 3000 5005 04, viite 1368

Tee joulun paras teko ja lahjoita jo tänään ruokakriisin keskellä eläville perheille.

 

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 89 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 11 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Graafinen piirakka, jossa 89 prosenttia vihreällä.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT