Itä-Afrikan
nälkäkriisi

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa ruokapulassa olevia perheitä Itä-Afrikassa?

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella perheet saavat elintärkeää ruokaa ja apua toimeentuloon.

Itä-Afrikan kuivuus on pahin 40 vuoteen. Somaliassa tuhannet äidit ja lapset ovat joutuneet lähtemään kodeistaan ja hakeutumaan maan sisäisten pakolaisten leireille saadakseen vettä ja ruokaa. Kuivuuden tuomaa kriisiä pahentaa ruokatarvikkeiden hintojen nousu.

 

 • MobilePay-lahjoitus:
  Lahjoita MobilePaylla numeroon 72271
 • Tekstiviestilahjoitus:
  Lähetä tekstiviesti APU10 (10€) tai APU30 (30€) numeroon 16499
 • Perinteinen tilisiirto:
  OP: FI08 5723 0210 0215 51, viitenumero: 1368

 

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu muun muassa:

 • jakaa perheille ruoka-apua ja perustarvikkeita
 • jakaa perheille käteisavustuksia, joiden avulla perheet voivat ostaa mm. ruokaa ja lääkkeitä
 • jakaa perheille maataloustarvikkeita toimeentulon ja ruoantuotannon helpottamiseksi
 • järjestää perheille viljely- ja maatalouskoulutusta
 • tukee perheiden toimeentuloa lasten koulunkäynnin turvaamiseksi

Kirkon Ulkomaanapu tukee perheiden mahdollisuuksia hankkia itselleen ruokaa ja toimeentuloa Somaliassa, Keniassa, Etelä-Sudanissa ja Ugandassa.

 

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 90 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 10 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

 

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT