Hartausmateriaalit

Hartausmateriaalit

 

Huokauksia periksiantamattomille

Me kaikki elämme elämäämme yhdessä samassa globaalissa kylässä. Nukumme, heräämme, teemme hyviä ja huonoja valintoja, unelmoimme, rakastamme ja pelkäämme. Ei ole meitä, ja muita. On vain me.

Huokauksia arjen pieniin hetkiin:

Jumalan pihapuun alla – pieni hartauskirja

Hartauskirja sisältää meditatiivisia ja toiminnallisia tekstejä, musiikkia ja runoutta. Tekstit avaavat ikkunoita sekä oman hengellisen elämän hoitamiseen että yhteisiin hartaushetkiin. Hartauksissa nousevat esiin rauha, toivo sekä rakkaus lähimmäisiä ja koko luomakuntaa kohtaan.

Hartauskirja on löytyy myös ruotsiksi.

Puu savannilla.

Kuvahartaus

Hartauden kuvat ja tekstit kertovat KUA:n työstä eri puolilla maailmaa. Hartaus perustuu Kirkon Ulkomaanavun vuoden 2024 seinäkalenteriin kuviin ja kuvateksteihin. Hartauksia ovat kirjoittaneet  KUA:n yhteyshenkilötyöryhmäläiset.

Voit heijastaa kuvat seinälle, tai voit käyttää paperisen seinäkalenterin kuvia/tulostaa power point -esityksen kuvat käyttöösi. Rukoushetken voi rakentaa esim. 1-2 kuvan ympärille täydentäen tekstiin sopivalla virrellä ja/tai Raamatun tekstillä.

Valmiit hartaustekstit löytyvät power point -tiedoston muistiinpanoista. Saat muistiinpanot näkyviin power point -ohjelmassa valitsemalla yläpalkista ”näytä” –> ”muistiinpanot”.

Rauhan ja oikeudenmukaisuuden pyhiinvaellus

Neljä pyhiinvaellusmateriaalin korttia

Pyhiinvaellus on hengellistä matkantekoa, johon olennaisena osana kuuluu rukous. Tämän materiaalin avulla oman vaelluksen aikana voi hiljentyä pohtimaan erityisesti rauhan ja oikeudenmukaisuuden teemoja sekä rukoilemaan niiden ihmisten puolesta, jotka ovat lähteneet liikkeelle ilman tietoa määränpäästä, etsien vakautta ja toivoa.

Rauhan ja oikeudenmukaisuuden pyhiinvaellus -materiaalia voi käyttää vaelluksen aikana joko puhelimen ruudulta tai tulostamalla sen korteiksi.

Rauhan ja oikeudenmukaisuuden pyhiinvaellus -materiaali on tehty myös ruotsiksi.

Pieni toivon vaellus

Pieni toivon vaellus on Kirkon Ulkomaanavun aiempien pyhiinvaellusmateriaalien pohjalta koottu aineisto, jota voi hyödyntää sekä lyhyellä vaelluksella että yhdessä paikassa toteutettavana yhteisenä työskentelynä. Vaelluksen sisällöt nousevat KUA:n teemoista oikeus kestävään toimeentuloon, oikeus laadukkaaseen koulutukseen ja oikeus rauhaan.

Maailman pakolaispäivän esirukous

Kansainvälistä YK:n pakolaispäivää vietetään 20.6. Kirkkohallitus, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Ekumeeninen Neuvosto ovat vuonna 2020 valmistaneet yhteistyössä rukouksia, joita voit hyödyntää edelleen seurakuntasi jumalanpalveluksissa. Rukoukset ovat käyttökelpoisia myös muissa yhteyksissä, kun seurakunta haluaa muistaa pakolaisia.

Hartauksia rauhasta

Hartauksia rauhasta on kokoelma hartaustekstejä ja rukouksia. Käytä valmiina hartaustekstinä tai omien ajatusten virikkeenä.

Hartauksia rauhasta -kyyhkytunnus