Hartausmateriaali

Maailman pakolaispäivän esirukous 20.6.2020

Kansainvälistä YK:n pakolaispäivää vietetään 20.6.
Kirkkohallitus, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Ekumeeninen Neuvosto ovat yhteistyössä valmistaneet rukouksia, joita voit hyödyntää seurakuntasi jumalanpalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa juhannuksen aikana. Rukoukset ovat kuitenkin käyttökelpoisia myös muissa yhteyksissä, kun seurakunta haluaa muistaa pakolaisia.

Esirukous Maailman pakolaispäivä 2020 

Kuvahartaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lataa  kuvahartaus

Hartauden kuvat ja tekstit kertovat KUA:n työstä eri puolilla maailmaa. Hartaus perustuu Kirkon Ulkomaanavun vuoden 2019 seinäkalenteriin kuviin ja kuvateksteihin, mutta ne ovat jatkuvasti ajankohtaisia eikä kansilehden vuosiluku rajaa upeiden kuvien käyttöä.
Voit heijastaa kuvat seinälle, tai voit käyttää paperisen seinäkalenterin kuvia/ tulostaa power point -esityksen kuvat käyttöösi. Rukoushetken voi rakentaa esim 1-2 kuvan ympärille täydentäen tekstiin sopivalla virrellä ja/tai Raamatun tekstillä.

 

Hartauksia rauhasta

Hartauksia rauhasta -kyyhkytunnus

Hartauksia rauhasta on kokoelma hartaustekstejä ja rukouksia. Käytä valmiina hartaustekstinä tai omien ajatusten virikkeenä.

Hartausmateriaalivihko
pdf-muotoisena.

 

 

Rukouksia KUA:n kolehtipyhinä

Kirkon Ulkomaanavun kolehtipyhiin on tehty rukouksia liitettäväksi yhteiseen esirukoukseen. Rukoukset sopivat käytettäväksi muulloinkin, kun seurakunta haluaa muistaa kaukana olevia lähimmäisiä.

Laskiaissunnuntaina 23.2.2020

Pyhä Jumala,
Me rukoilemme sotaa pakenevien, kotinsa taakseen jättäneiden ja rauhaa kaipaavien puolesta.
Me rukoilemme lasten puolesta, joiden leikkikenttinä ovat sodan runtelemat maat.
Me rukoilemme aikuisten puolesta, joiden toivo paremmasta uhkaa hiipua.
Me rukoilemme vanhusten puolesta, jotka pelkäävät ja kärsivät sodan tuhoista.
Muuta rukouksemme toiminnaksi, avuksi lähimmäisillemme: ruuaksi ja vedeksi, patjoiksi ja vilteiksi, suojaksi ja yösijoiksi, lääkkeiksi ja kouluiksi.
Varjele meitä kyynistymästä ja kadottamasta uskoamme siihen, että sinun rakkautesi ja armosi avulla me voimme toimia rauhanrakentajina omalla paikallamme tässä maailmassa.
Aamen.

Pääsiäissunnuntaina 12.4.2020

Pyhä Jumala,
samalla kun koronavirus levittää huolta ja kärsimystä omassa tai lähipiirimme elämässä, se ajaa ahtaalle lähimmäisemme myös ulkomailla. Avaa silmämme ja sydämemme näkemään, että maailma on yhteinen ja jokaisen ihmisen elämä arvokas.
Rukoilemme hauraissa valtioissa ja haavoittuvassa asemassa elävien ihmisten puolesta.
Rukoilemme pakolaisten puolesta, jotka ovat joutuneet luopumaan kodistaan ja toimeentulostaan ja ovat toisten ihmisten avun varassa.
Rukoilemme lasten ja nuorten puolesta, joiden mahdollisuus käydä koulua on monien esteiden takana.
Rukoilemme yrittäjinä toimivien naisten puolesta, jotta he jaksaisivat sitkeästi vastoinkäymisistä huolimatta.
Rukoilemme perheenisien, vanhusten sekä yksinelävien puolesta – luo sinä koteihin ja yhteisöihin rakkautta ja huolenpitoa.
Me huokaamme puoleesi, Jumala. Sinä näet luomasi maailman ja meidät sen osana. Auta ja ohjaa, jotta voisimme tehdä parhaamme, kukin omilla kyvyillämme lähimmäistemme hyväksi, lähellä ja kaukana.
Aamen.

Kuudes sunnuntai pääsiäisestä 24.5.2020

Pyhä Jumala,
Me kiitämme luomastasi maailmasta, jossa on mahdollisuus käydä koulua ja oppia uutta.
Me rukoilemme turvallisen koulunkäynnin ja laadukkaan opetuksen puolesta.
Tuomme sinun eteesi lapset ja nuoret, joiden opiskelumahdollisuudet ovat rajoittuneet eri syistä. Sinä näet oppilaat, joiden koulutie on katkennut köyhyyden tai pakolaisuuden vuoksi ja jotka kurovat umpeen menetettyjä opintovuosia Kirkon Ulkomaanavun tukemissa kouluissa.
Me rukoilemme koulujen opettajien puolesta, jotka yrittävät parhaansa vaatimattomissa olosuhteissa.
Me pyydämme voimia ja luottamusta vanhemmille, joita huolettaa oma ja lastensa tulevaisuus.
Me kiitämme luomastasi maailmasta, jota me ihmiskuntana voimme yhdessä rakentaa oikeudenmukaisemmaksi. Anna tarvittava viisaus ja rakkaus, jotta osaisimme suunnata tahtomme ja voimamme kaikkien ihmisten hyväksi, lähellä ja kaukana.
Aamen

 

Kuva: Paul Jeffrey.