Materiaalipankki

Kirkon Ulkomaanavun seurakunnille suunnitellusta materiaalipankista löydät tietoa, ideoita ja toimintavinkkejä, joita voi hyödyntää laajasti monilla työaloilla. Aineistossa olevat kansainvälisyyskasvatusmateriaalit avaavat kansainvälisen diakonian taustoja, tehtävää ja merkitystä.

Osiosta löydät myös kansainväliseen diakoniaan liittyviä aamunavauksia ja hartauksia.Materiaalipankin materiaalia voi käyttää esimerkiksi koulujen aamunavauksissa, hartauksissa, saarnoissa, esitelmien ja lehtiartikkelien kirjoittamisessa, kehitysaiheisten näyttelyiden järjestämisessä tai oman tiedon kartuttamisessa.

Rohkeita tekoja vuodesta 1947 -ohjelma

Rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta vuodesta 1947 -ohjelma on osa Kirkon Ulkomaanavun 70v. juhlavuotta. Osallistuja saa pysähtyä kuvien, musiikin ja tarinoiden äärelle, jossa apu kohtaa hädässä olevan ja saaja auttaa antajaa. Ohjelman kesto on 45 minuuttia. Esitys sopii sisällöksi seurakunnan monenlaiseen kokoavaan toimintaan (srk-iltaan kirkossa, päiväpiiriin jne).

Ohjelma sisältää KUA:n verkkosivuilta ladattavan kuvaesityksen sekä tekstiosuuden. Tekstiosuudesta löytyy ohjelmaan sisältyvät musiikkiehdotukset, mutta mukana oleva muusikko voi valita (virsiä lukuun ottamatta) esitykseen vaihtoehtoisesti muita kappaleita. Musiikin voi toteuttaa muusikon valitsemalla soittimella.

Lataa tästä tekstiosuus (PDF): Rohkeita tekoja vuodesta 1947 -ohjelma_TEKSTIT

Lataa tästä kuvaesitys (PPT): Rohkeita tekoja vuodesta 1947 – ESITYS

HUOM! Kuvaesitys on suurikokoinen tiedosto (1,38GB). Jos lataaminen ei onnistu koneellesi, pyydä kuvaesitys KUA:sta muistitikulla anne.ronkainen(at)kua.fi.

Sirkuksen kipinä -ohjelma

sirkuksen-kipina-kuva-1Sirkuksen Kipinä on Kirkon Ulkomaanavun tuottama ohjelma, joka lisää tietoa ja ymmärrystä pakolaisten elämästä, tilanteesta ja kulttuurista Jordaniassa. Ohjelma näyttää kuvien ja tarinoiden avulla humanitaarisen avun merkityksen ja auttaa eläytymään pakolaisten tilanteeseen. Sen avulla voi herätellä ymmärtämään pakolaiskriisiä laajemminkin.

Ohjelma sisältää Sirkuksen Kipinä -valokuvanäyttelyn, jossa kuvataan syyrialaispakolaisten sirkusharrastusta Za´atarin pakolaisleirillä Jordaniassa. Ohjelma sisältää valokuvanäyttelyä täydentäviä osallistavia työskentelytapoja ja hartausideoita.  Ohjelman yhteyteen kuuluu erikseen tilattava Sirkus Magentan esitys Za´atarin tarinoita, jossa kerrotaan sirkuksen vaikutuksista osallistujiin, pakolaisleirin oloista ja muslimikulttuurista lasten ja nuorten näkökulmasta, syyrialaisnuorten omin sanoin. Esitys sisältää puhetta, teatterimaista tarinankerrontaa, akrobatiaa ja yleisöä osallistavaa toimintaa. Esiintyjinä ovat Sirkus Magentan sirkustaiteilijat, jotka ovat työskennelleet Za´atarin pakolaisleirillä.

Ohjelmaa voi käyttää tilaamalla sen kaikki osat: Sirkuksen Kipinä -valokuvanäyttely, Za´atarin tarinoita -esitys sekä hyödyntämällä toiminnallisia ideoita, jolloin käytössä on tavoitteellinen, tietoa ja tunteita sisältävä, globaalikasvatusta tukeva kokonaisuus. Ohjelmaa voi käyttää myös tilaamalla vain osan, esimerkiksi valokuvanäyttelyn tai Za´atarin tarinoita -esityksen. Valokuvanäyttelystä tehtyä sähköistä kuvaesitystä voi käyttää sisätiloissa heijastamalla kuvat seinälle.

Sirkuksen kipinä -mainos: sen avulla voit tarjota ohjelmaa seurakunnalle tai koululle.

Tulosta toiminnallisia ideoita Sirkuksen kipinä -valokuvanäyttelyyn/ kuvasarjaan: Sirkuksen kipinä ohjelma

Lataa  koneellesi valokuvanäyttelyn kuvista tehty kuvasarja ja käytä sitä yhdessä toiminnallisten ideoiden kanssa: Sirkuksen kipinä esitys

Tilaa valokuvanäyttely (koostuu 13 suuresta (65 cm x 100 cm ja 115 cm x 150 cm) säänkestävästä banderollista, joissa on kuvateksti: anne.ronkainen(at)kirkonulkomaanapu.fi.

Esitteet

• Avaa/tulosta tästä Kirkon Ulkomaanavun vuosikertomus 2017 (pdf) Vuosikertomus 2017 globaalikasvatuksen välineenä -vinkit (pdf)

• Tulosta tästä Kirkon Ulkomaanavun Koulutus-esite (englanninkielinen)
Koulutus-innovatiiviset ratkaisut-esite

• Tulosta tästä Kirkon Ulkomaanavun Rauha-esite (englanninkielinen)
Rauha-esite

• Tulosta tästä Kirkon Ulkomaanavun Toimeentulo-esite (englanninkielinen)
Toimeentulo-esite

• Tee hyvää Kirkon Ulkomaanavun kautta -moniste
Tee hyvää Kirkon Ulkomaanavun kautta –monisteeseen/ tiivistelmään on koottu eri tapoja osallistua Kirkon Ulkomaanavun työhön. Tulosta A4 kokoinen tiivistelmä käyttöösi suoraan verkkosivuilta. Jos seurakunnassasi on säännöllisesti kokoontuva ryhmä, voitte jokaisella kokoontumisella tutustua yhteen hyvän tekemisen tapaan.
Tee_hyvää_esite