Eteläsudanilainen Sophie käy Koro Highland Secondary -koulua Ugandan Bidibidissä.

Koulu Ugandaan

Materiaali nuorten kanssa työskentelyyn. Sophien kertomusta ja hänestä kertovaa videota voi käyttää sellaisenaan keskustelun herättäjänä. Sen ympärille voi myös koostaa kokonaisen oppitunnin ryhmätyöskentelyineen. Teemaa tukevat kahden nuoren omasta elämästä kertovat hartaudet ja rukoukset. Nuorten osallisuutta voi tukea Koulu Ugandaan -keräykseen osallistumalla. Kohde sopii hyvin myös konfirmaatiokolehdiksi.

Toisenlainen LahjaMateriaali ryhmien kanssa työskentelyyn

Materiaali sopii ryhmien kanssa työskentelyyn. Voit käsitellä ihmisarvoon ja lähimmäisten auttamiseen liittyviä teemoja sekä tutustua Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaiseen Lahjaan esimerkiksi seurakunnan erilaisissa toimintaryhmissä ja kouluissa.

Toisenlainen lahja -värityskuvien mainos

Toisenlainen LahjaVärityskuvat

Toisenlaisen Lahjan värityskuvat on tehty avuksi kansainvälisen vastuun teemojen käsittelyyn niin pienten lasten, nuorten kuin aikuistenkin kanssa. Väritettävät kuvat ovat Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaisia Lahjoja. Kuvia voi tulostaa ja kopioida väritettäväksi kodeissa, kerhoissa, ryhmissä ja kouluissa.

Rauhan tekijät kansi.

ChangemakerRauhan tekijät

Changemakerin uuden (2018) Rauhan tekijät -materiaalin avulla voit käsitellä rauhankysymyksiä nuorten kanssa innostavalla ja helposti lähestyttävällä tavalla. Oppaaseen on koottu asiatietoa erilaisten globaalien kysymysten vaikutuksista rauhaan, hauskoja ja monipuolisia rauhateemaisia harjoituksia, eripituisia tuntisuunnitelmia, pohdintoja ja linkkivinkkejä. Materiaalista löytyy lisäksi kolme valmista rauhateemaista hartautta erilaisissa tilanteissa käytettäväksi.

Peace United -materiaalin kannessa poika lippalakissa.

Peace UnitedOppituntimateriaali

Peace United -oppituntimateriaalin avulla voit käsitellä nuorten kanssa ajankohtaisia aiheita, kuten sota ja rauha, nuorten radikalisoituminen ja syrjäytyminen.

Peli elämästä -rata.

Peli elämästä

Tulostettavassa noppapelissä yrität selvittää reitin varhaislapsuudesta varhaisaikuisuuteen. Pahimmassa tapauksessa katoat taistelussa Syyriassa. Kohtaloosi vaikuttavat synnyinpaikkasi ja etninen taustasi. Vai vaikuttavatko? Voittaja on se, joka pääsee ensimmäisenä Tulevaisuus-ruutuun. Kaikissa peleissä niin ei käy. Sellaista on elämä. Sopii yli 10-vuotiaille. 1–5 pelaajaa.

IDEAT VAIHTOON !Aineistot ja linkit

Ideat Vaihtoon – webinaareja pidetään neljä kertaa vuodessa. Aineisto jaetaan osallistujille säköpostilla. Mikäli et päässyt osallistumaan voit pyytää tallenteen ja aineiston lähettämällä pyynnön asiasta Juhanalle.

Toisenlainen Lahja – korttipeli on reaktiopeli, joka sopii hyvin rippikouluun ja lasteleireille. Tunnistettavina kuvina ovat Toisenlaiset Lahjat. .Zip-tiedosto sisältää tulostettavat kortit (kaksi eri ulkoasuvaihtoehtoa), korttien taustakuvan sekä askartelu- ja peliohjeen.

 

Rohkeita tekoja vuodesta 1947 -ohjelma

Rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta vuodesta 1947 -ohjelma on historiikki, joka kertoo KUA:n työtä 70-vuoden aikana. Ohjelmassa osallistuja saa pysähtyä kuvien, musiikin ja tarinoiden äärelle, jossa apu kohtaa hädässä olevan ja saaja auttaa antajaa.

Ohjelman kesto on 45 minuuttia. Esitys sopii sisällöksi seurakunnan monenlaiseen kokoavaan toimintaan (srk-iltaan kirkossa, päiväpiiriin jne). Kokonaisen ohjelman sijaan voit poimia joitakin teemoja ja niihin liittyviä kuvia. Keskustelussa osallistujat pohtivat kansainvälisen diakonian roolia ennen ja nyt. Mikä on luovuttamatonta ja miten toiminta tai ihmisten hätä on muuttunut vuosien kuluessa?

Ohjelma sisältää KUA:n verkkosivuilta ladattavan kuvaesityksen sekä tekstiosuuden. Tekstiosuudesta löytyy ohjelmaan sisältyvät musiikkiehdotukset, mutta mukana oleva muusikko voi valita (virsiä lukuun ottamatta) esitykseen vaihtoehtoisesti muita kappaleita. Musiikin voi toteuttaa muusikon valitsemalla soittimella.