Toisenlainen LahjaMateriaali ryhmien kanssa työskentelyyn

Materiaalin avulla voit käsitellä ihmisarvoon ja lähimmäisten auttamiseen liittyviä teemoja sekä tutustua Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaiseen Lahjaan esimerkiksi seurakunnan erilaisissa toimintaryhmissä ja kouluissa.

Toisenlainen lahja -värityskuvien mainos

Toisenlainen LahjaVärityskuvat

Toisenlaisen Lahjan värityskuvat on tehty avuksi kansainvälisen vastuun teemojen käsittelyyn niin pienten lasten, nuorten kuin aikuistenkin kanssa. Väritettävät kuvat ovat Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaisia Lahjoja. Kuvia voi tulostaa ja kopioida väritettäväksi kodeissa, kerhoissa, ryhmissä ja kouluissa.

Suurennuslasin läpi näkyvä maailmankartta.

ChangemakerYhteinen pallo – opas kriittiseen globaalikasvatukseen

Yhteinen pallo – opas kriittiseen globaalikasvatukseen johdattelee lukijansa tarkastelemaan maailmaa uusista näkökulmista. Oppaassa haastetaan lukijoiden käsityksiä elämästä eri puolilla maailmaa, avataan miten yhteiskunnalliset rakenteet ja globaalit kysymykset vaikuttavat elämiimme sekä kannustetaan vaikuttamaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Joukko eri ikäisiä ihmisiä piirroshahmoina.

ChangemakerRoolikorttiharjoite

Roolikorttiharjoite on päivitetty versio Rippikoulupaketin Take a step forward -harjoitteesta. Harjoitteessa osallistujat eläytyvät hahmoihin, kasvattavat tietoisuuttaan epäoikeudenmukaisuudesta ja tarkastelevat kriittisesti omia ennakko-oletuksiaan elämästä ympäri maailmaa.

Rauhan tekijät kansi.

ChangemakerRauhan tekijät

Changemakerin uuden (2018) Rauhan tekijät -materiaalin avulla voit käsitellä rauhankysymyksiä nuorten kanssa innostavalla ja helposti lähestyttävällä tavalla. Oppaaseen on koottu asiatietoa erilaisten globaalien kysymysten vaikutuksista rauhaan, hauskoja ja monipuolisia rauhateemaisia harjoituksia, eripituisia tuntisuunnitelmia, pohdintoja ja linkkivinkkejä. Materiaalista löytyy lisäksi kolme valmista rauhateemaista hartautta erilaisissa tilanteissa käytettäväksi.

Peace United -materiaalin kannessa poika lippalakissa.

Peace UnitedOppituntimateriaali

Peace United -oppituntimateriaalin avulla voit käsitellä nuorten kanssa ajankohtaisia aiheita, kuten sota ja rauha, nuorten radikalisoituminen ja syrjäytyminen.

Peli elämästä -rata.

Peli elämästä

Tulostettavassa noppapelissä yrität selvittää reitin varhaislapsuudesta varhaisaikuisuuteen. Pahimmassa tapauksessa katoat taistelussa Syyriassa. Kohtaloosi vaikuttavat synnyinpaikkasi ja etninen taustasi. Vai vaikuttavatko? Voittaja on se, joka pääsee ensimmäisenä Tulevaisuus-ruutuun. Kaikissa peleissä niin ei käy. Sellaista on elämä. Sopii yli 10-vuotiaille. 1–5 pelaajaa.

IDEAT VAIHTOONAineistot ja linkit

Ideat Vaihtoon – webinaareja pidetään neljä kertaa vuodessa. Aineisto jaetaan osallistujille säköpostilla. Mikäli et päässyt osallistumaan voit pyytää tallenteen ja aineiston lähettämällä pyynnön asiasta Juhanalle.

Toisenlainen Lahja – korttipeli on reaktiopeli, joka sopii hyvin rippikouluun ja lasteleireille. Tunnistettavina kuvina ovat Toisenlaiset Lahjat. .Zip-tiedosto sisältää tulostettavat kortit (kaksi eri ulkoasuvaihtoehtoa), korttien taustakuvan sekä askartelu- ja peliohjeen.

kirkon ulkomaanapuRohkeita tekoja vuodesta 1947 -ohjelma

Rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta vuodesta 1947 -ohjelma on historiikki, joka kertoo KUA:n työtä 70-vuoden aikana. Ohjelmassa osallistuja saa pysähtyä kuvien, musiikin ja tarinoiden äärelle, jossa apu kohtaa hädässä olevan ja saaja auttaa antajaa.

Ohjelman kesto on 45 minuuttia. Esitys sopii sisällöksi seurakunnan monenlaiseen kokoavaan toimintaan (srk-iltaan kirkossa, päiväpiiriin jne). Kokonaisen ohjelman sijaan voit poimia joitakin teemoja ja niihin liittyviä kuvia. Keskustelussa osallistujat pohtivat kansainvälisen diakonian roolia ennen ja nyt. Mikä on luovuttamatonta ja miten toiminta tai ihmisten hätä on muuttunut vuosien kuluessa?

Ohjelma sisältää KUA:n verkkosivuilta ladattavan kuvaesityksen sekä tekstiosuuden. Tekstiosuudesta löytyy ohjelmaan sisältyvät musiikkiehdotukset, mutta mukana oleva muusikko voi valita (virsiä lukuun ottamatta) esitykseen vaihtoehtoisesti muita kappaleita. Musiikin voi toteuttaa muusikon valitsemalla soittimella.