KIRKON ULKOMAANAPUKuusi kuvaa maailmasta -näytelmät

Kuusi kuvaa maailmasta -näytelmät mahdollistavat kansainvälisen vastuun teemojen käsittelyn osallistavan teatterin keinoin.

Havainnekuva KUA:n pelistä

KIRKON ULKOMAANAPURippikouluseikkailu Kirkon Ulkomaanavun maailmassa -peli

Älypuhelimilla pelattava Rippikouluseikkailu tarjoaa pelillistettyä oppimista ja erilaisen tavan tutustua rippikoulussa kansainvälisen diakonian sisältöihin ja KUA:n työhön.

Peli on suunniteltu erityisesti rippikouluihin ja se tukee Rippikoulusuunnitelman 2017 mukaista oppimista ja nuorten osallisuutta.

Pelin käyttöönottoa ja rippikoululaisten ohjeistamista varten olemme laatineet ohjeet ohjaajalle sekä videoita pelin perusominaisuuksista.

Toisenlainen LahjaMateriaali ryhmien kanssa työskentelyyn

Materiaalin avulla voit käsitellä ihmisarvoon ja lähimmäisten auttamiseen liittyviä teemoja sekä tutustua Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaiseen Lahjaan esimerkiksi seurakunnan erilaisissa toimintaryhmissä ja kouluissa.

Suurennuslasin läpi näkyvä maailmankartta.

ChangemakerYhteinen pallo – opas kriittiseen globaalikasvatukseen

Yhteinen pallo – opas kriittiseen globaalikasvatukseen johdattelee lukijansa tarkastelemaan maailmaa uusista näkökulmista. Oppaassa haastetaan lukijoiden käsityksiä elämästä eri puolilla maailmaa, avataan miten yhteiskunnalliset rakenteet ja globaalit kysymykset vaikuttavat elämiimme sekä kannustetaan vaikuttamaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Toisenlainen lahja -värityskuvien mainos

Toisenlainen LahjaVärityskuvat

Toisenlaisen Lahjan värityskuvat on tehty avuksi kansainvälisen vastuun teemojen käsittelyyn niin pienten lasten, nuorten kuin aikuistenkin kanssa. Väritettävät kuvat ovat Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaisia Lahjoja. Kuvia voi tulostaa ja kopioida väritettäväksi kodeissa, kerhoissa, ryhmissä ja kouluissa.

Joukko eri ikäisiä ihmisiä piirroshahmoina.

ChangemakerRoolikorttiharjoite

Roolikorttiharjoite on päivitetty versio Rippikoulupaketin Take a step forward -harjoitteesta. Harjoitteessa osallistujat eläytyvät hahmoihin, kasvattavat tietoisuuttaan epäoikeudenmukaisuudesta ja tarkastelevat kriittisesti omia ennakko-oletuksiaan elämästä ympäri maailmaa.

Rauhan tekijät kansi.

ChangemakerRauhan tekijät

Changemakerin Rauhan tekijät -materiaalin avulla voit käsitellä rauhankysymyksiä nuorten kanssa innostavalla ja helposti lähestyttävällä tavalla. Oppaaseen on koottu asiatietoa erilaisten globaalien kysymysten vaikutuksista rauhaan, hauskoja ja monipuolisia rauhateemaisia harjoituksia, eripituisia tuntisuunnitelmia, pohdintoja ja linkkivinkkejä. Materiaalista löytyy lisäksi kolme valmista rauhateemaista hartautta erilaisissa tilanteissa käytettäväksi.

Pöydällä pyöreitä kortteja neljässä pinossa. Korteissa on pieniä symboleita. Keskimmäinen pino on korkein. Se on kuvapuoli alaspäin.

Toisenlainen LahjaKorttipeli

Toisenlaisen lahjan kuvakkeista

Tämä korttipeli on reaktiopeli, joka sopii hyvin rippikouluun ja lastenleireille. Tunnistettavina kuvina ovat Toisenlaiset Lahjat. Kansio sisältää tulostettavat kortit (kaksi eri ulkoasuvaihtoehtoa), korttien taustakuvan sekä askartelu- ja peliohjeen.

kirkon ulkomaanapuRohkeita tekoja vuodesta 1947 -ohjelma

Rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta vuodesta 1947 -ohjelma on historiikki, joka kertoo KUA:n työtä 70-vuoden aikana. Ohjelmassa osallistuja saa pysähtyä kuvien, musiikin ja tarinoiden äärelle, jossa apu kohtaa hädässä olevan ja saaja auttaa antajaa.

Ohjelman kesto on 45 minuuttia. Esitys sopii sisällöksi seurakunnan monenlaiseen kokoavaan toimintaan (srk-iltaan kirkossa, päiväpiiriin jne). Kokonaisen ohjelman sijaan voit poimia joitakin teemoja ja niihin liittyviä kuvia. Keskustelussa osallistujat pohtivat kansainvälisen diakonian roolia ennen ja nyt. Mikä on luovuttamatonta ja miten toiminta tai ihmisten hätä on muuttunut vuosien kuluessa?

Ohjelma sisältää KUA:n verkkosivuilta ladattavan kuvaesityksen sekä tekstiosuuden. Tekstiosuudesta löytyy ohjelmaan sisältyvät musiikkiehdotukset, mutta mukana oleva muusikko voi valita (virsiä lukuun ottamatta) esitykseen vaihtoehtoisesti muita kappaleita. Musiikin voi toteuttaa muusikon valitsemalla soittimella.