Mitä yhteyshenkilö tekee?

Yhteyshenkilö välittää seurakunnassa ajankohtaista tietoa ja aineistoa. On tärkeää, että seurakunnassa saadaan tietää, miten Kirkon Ulkomaanapu toteuttaa kansainvälistä diakoniaa. Yhteyshenkilö tekee tekoja paremman maailman puolesta. Hän pitää esillä KUA:n toimintaa yhdessä seurakunnan työntekijöiden ja seurakuntalaisten kanssa.

Hyödynnä valmiit ideat ja materiaalit:

Yhteyshenkilö toimii kansainvälisyyteen kasvattajana. Hän voi tehdä kouluvierailuja, tarjota rippikoulun ohjaajille KUA:n aineistoa ja tehdä vierailuja seurakunnan ryhmien kokoontumisissa. Tarjoa materiaalia työntekijöille ja ryhmien vapaaehtoisille vastuunkantajille.

Alueellinen yhteyshenkilötoiminta – yhdessä voimme enemmän!

Useamman seurakunnan yhteyshenkilöiden alueellisia tapaamisia on jo useilla paikkakunnilla. Verkostoituminen jäsentää yhteyshenkilön roolia osana omaa tehtävää seurakunnassa.

Hiippakunnallisissa tapaamisissa jaetaan ideoita ja innostusta.

Rovastikunnan tai seurakuntayhtymän alueella toimivien verkostojen antia on löytää yhteistyön voima, toteuttaa tapahtumien järjestämistä ja jakaa vastuuta.

Yksittäisissä seurakunnissa toimitaan yhteyshenkilötiiminä tai työparina. Työntekijän ja vapaaehtoisen seurakuntalaisen muodostama yhteyshenkilöpari on hyväksi todettu tapa vielä kansainvälisen diakonian asioita seurakunnassa kaikkeen toimintaan. Monet yhteyshenkilöt kokoontuvat muutamia kertoja vuodessa, esimerkiksi yhteyshenkilökirjeen saapumisen jälkeen ja sopivat yhdessä mahdollisista materiaalitilauksista ja muusta tiedottamisesta.

Pienelle tiimille tai työntekijä- ja maallikkoyhteyshenkilön muodostamalle työparille tärkeintä on hyvien ja toimivien käytäntöjen sekä yhteistyön ja kumppanuuden löytyminen. Alueelliset yhteyshenkilötapaamiset toimivat omatoimisesti KUA:n tuella.

Jos haluat verkostoitua oman alueesi yhteyshenkilöiden kanssa, ota yhteyttä! Saat lähiseudun yhteyshenkilöiden tiedot sekä käytännön tukea ja ideoita tapaamisen järjestämiseksi.

Seurakunnissa toimitaan tulevaisuudessa entistä enemmän vapaaehtoisten voimin. Tavoitteena onkin löytää maallikkoyhteyshenkilö jokaisen työntekijä-yhteyshenkilön rinnalle.

Omassa seurakunnassasi yhteyshenkilöiden kesken voitte kokoontua esimerkiksi:

 • helmikuussa lounastapaaminen lähikahviossa
 • toukokuussa eväskokous kirkkopuistossa
 • syyskuussa aamukahvipalaveri
 • joulukuussa glögihetki ensimmäisen adventtikynttilän äärellä

Juhlavuoden yhteyshenkilö – Jorma Korpela

Jorma Korpela lapsien ympäröimänä Haitissa
Jorma Korpela lasten ympäröimänä yhteyshenkilömatkalla Haitissa vuonna 2009

Kirkon Ulkomaanavun 75-vuotis juhlavuonna valitsimme jo kolmannen kerran Kirkon Ulkomaanavun juhlavuoden yhteyshenkilön. Vuonna 2022 Kirkon Ulkomaanavun 75. juhlavuoden yhteyshenkilöksi on valittu Jorma Korpela Kotka-Kymin seurakunnasta.

Kirkon Ulkomaanavun vuoden yhteyshenkilö innostaa ihmiset mukaan

Juhlavuoden yhteyshenkilöiksi on valittu:

 • Jorma Korpela Kotkasta – Jorman haastattelu ja kuva lisätään myöhemmin tähän.
  75-vuotis juhlavuonna 2022
 • Tiina Taavitsainen Varkaudesta – Lue Tiinan haastattelu
  70-vuotis juhlavuonna 2017
 • Heidi Karvonen Oulusta
  60-vuotis juhlavuonna 2007

Yhdessä voimme enemmän! Jos haluat osallistua Kirkon Ulkomaanavun työhön seurakunnassasi, ota yhteyttä oman seurakuntasi yhteyshenkilöön!