Yhteyshenkilömatkat

Opintomatkalla Keniassa lokakuussa 2018 yhteyshenkilöt kulkivat tanssien KUA:n rakentamalle koululle yhdessä oppilaiden vanhempien kanssa.
Opintomatkalla Keniassa lokakuussa 2018 yhteyshenkilöt kulkivat tanssien KUA:n rakentamalle koululle yhdessä oppilaiden vanhempien kanssa.

Iloa ja innostusta yhteyshenkilötehtävään opintomatkalta!

Kirkon Ulkomaanavun yhteyshenkilönä sinulla on mahdollisuus hakeutua  yhteyshenkilöiden opintomatkalle Kirkon Ulkomaanavun projektialueelle. Opintomatka on yhteyshenkilön erityiskoulutusta.

Vuoden 2019 opintomatka tehtiin syyskuussa Ugandaan

Yhteyshenkilöt kävivät maailman toiseksi suurimmalla pakolaisleirillä Bidibidissä Pohjois-Ugandassa sekä Naisten Pankin hankkeessa. Bidibidi oli v. 2017 Yhteisvastuukeräyksen esimerkkikohde. Lue lisää KUA:n työstä Ugandassa tästä.

Ugandassa matkalla olivat:

Espoon hiippakunta
Risto Tyrväinen, vapaaehtoinen, Keravan srk, risto.tyrvainen(at)outlook.com, p. 040 705 1841

Helsingin hiippakunta
Elisabeth Bariskin, diakoni, Haagan srk, elisabeth.bariskin(at)gmail.com

 

Kuopion hiippakunta
Teija Turunen, lähetyssihteeri/nuorisotyönohjaaja, Lieksan srk, teija.turunen(at)evl.fi, p. 0400 534850

Lea Vuojolainen, diakoniatyöntekijä, Pyhäselän srk, lea.vuojolainen(at)evl.fi, p. 050 363 6909 (Matkalla Turun arkkihiippakunnan edustajana, työssä Pyhäselän srk:ssa vuonna 2020)

Lapuan hiippakunta
Eija-Maria Tuomela, talouspäällikkö, Laihian srk, eija-maria.tuomela(at)evl.fi, p. 044 477 7784

Oulun hiippakunta
Heidi Karvonen, diakonissa, Oulun tuomiokirkkosrk, heidi.karvonen(at)evl.fi, p. 040 5747091

Borgå stift
Karin Salenius, diakonissa, Johannes församling, karin.salenius(at)evl.fi, tel. 050 380 0867
Nina Andrén, diakonissa, Kvevlax församling, catarina.andren(at)evl.fi, tel. 0440 462 312

Kirkon Ulkomaanavusta matkalla olivat Soili-Sisko Eskola, Kaj-Mikael Wredlund ja Kaarina Meskanen.

Seuraava opintomatka

Vuonna 2020 yhteyshenkilöiden opintomatka ei toteuteta. Seuraavan yhteyshenkilöiden opintomatkan ajankohdan tiedot ja hakuprosessi tulee tälle sivulle ajankohdan täsmentyessä.

Matkan kesto on 8-11 päivää ja matka sijoittuu syyskaudelle. Hakulomake avataan tälle sivulle ja kaikki hakijat haastatellaan henkilökohtaisesti aikana.

Opintomatkan tavoitteena on

  • tutustua Kirkon Ulkomaanavun työhön
  • perehtyä humanitaariseen apuun ja kehitysyhteistyöhön osana kansainvälistä diakoniaa
  • ymmärtää kehityskysymysten taustoja ja käytäntöjä kohdemaassa ja Kirkon Ulkomaanavun hankkeissa
  • antaa valmiuksia kertoa Kirkon Ulkomaanavun työstä
  • antaa valmiuksia Yhteisvastuukeräyksen tukemiseen ja koulutukseen oman hiippakunnan alueella
  • vahvistaa yhteyshenkilöiden asiantuntemusta ja toimintamahdollisuuksia Kirkon Ulkomaanavun työn toteuttajana ja organisoijana seurakunnissa

Matkan jälkeen tulee olla mahdollisuus kertoa kohteesta, kirjoittaa aiheesta paikallisiin lehtiin, antaa haastatteluja sekä esitellä Kirkon Ulkomaanavun työtä oman hiippakunnan alueella.

Matkaan kuuluu kaksi valmennuspäivää Helsingissä: toukokuussa ja elokuussa. Lähtijät sitoutuvat osallistumaan  molempiin valmennuspäiviin. Lisäksi matkaan kuuluu tapaaminen matkan jälkeen sekä Kirkon Ulkomaanavun työhön perehtyminen ja matkaan valmistautuminen kesän ja alkusyksyn aikana ryhmän kesken sosiaalisen median ryhmässä.

Matkan kokonaishinta on 2000-2500€. Opintomatkalaisen omavastuuosuus on 1 500 euroa, johon sisältyy lennot, matkavakuutus, matkat perillä, majoitus ja yksi ateria päivässä. Omavastuuosuuden lisäksi osallistuja huolehtii viisumikuluista, tarvittavista rokotuksista sekä matkoista valmennuspäiviin Helsinkiin.  Omavastuuosuuteen voi hakea tukea esimerkiksi omalta seurakunnalta tai hiippakunnalta.

Lähtijöiltä vaaditaan hyvää terveyttä, joustavuutta, sopeutumista vaatimattomiin olosuhteisiin, riittävää englannin taitoa ja omavastuuosuuden rahoituksen järjestämistä.

Maallikkoyhteyshenkilöt tarvitsevat lisäksi seurakunnan suosituksen matkalle osallistumiseksi.

Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää: yhteyspäällikkö Nina Silander, nina.silander(at)kua.fi, p. 0400 801420

Lue aiemmista opintomatkoista alta!

Opintomatka Keniaan syksyllä 2018

Kahdeksan yhteyshenkilöä eri puolilta Suomea tutustui syksyllä 2018 Kirkon Ulkomaanavun työhön, jossa  tuetaan lasten koulunkäyntiä ja edistetään rauhaa kaikkein köyhimmillä ja syrjäisimmillä seuduilla.  Opintomatka jätti lähtemättömän vaikutuksen ja antoi sisältöä yhteyshenkilön tehtävään vuosiksi eteenpäin. Lue lisää KUA:n työstä Keniassa. 

”On hyvin motivoivaa jatkaa varainhankintaa kotimaassa, kun tietää, mitä rahalla saadaan aikaiseksi kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ja kurjimmissa oloissa elävien ihmisten parissa. Heitä autetaan auttamaan itse itseään, voimaantumaan ja saamaan elämästä kestävällä tavalla.         
 Matka oli monella tapaa vaativa ja raskas. Samaan aikaan se oli silmiä avaava, koskettava ja toivoa herättävä. Olemme mukana hyvässä työssä ja ponnistelumme täällä eivät suinkaan ole turhia.”
– Tiina Taavitsainen, Varkauden seurakunnan johtava kasvatuksen viranhaltija, KUA:n yhteyshenkilönä opintomatkalla Kenissa

Kutsu Kenian opintomatkalainen seurakuntaasi!

Opintomatkalaiset voivat vierailla seurakunnan ryhmissä, kouluilla ja Yhteisvastuutapahtumissa! Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräyksen ulkomainen osuus kohdennettiin KUA:n katastrofirahastoon. Erityisesti nostettiin esille koulutuksen merkitystä katastrofitilanteessa, josta esimerkit tulivat Keniasta.

Sovi seurakunnan eri työalojen kanssa kaikille sopivasta ajankohdasta, jolloin Yhteisvastuusta ja Kirkon Ulkomaanavun työstä pääsevät samalla kertaa kuulemaan Yhteisvastuussa mukana olevat nuoret, rippikoululaiset, lipas- ja listakerääjät, myyjäisten puuhaihmiset, kirkkokuorolaiset, luottamushenkilöt ja kaikki muut, jotka omalla tavallaan ovat mukana keräyksessä seurakunnassanne.

Tai koordinoi useampi tilaisuus samalle päivälle, kouluvierailu, seurakunnan infotilaisuus jne. joissa voit samalla rekrytoida uusia vapaaehtoisia mukaan. Ota hyvissä ajoin yhteyttä matkalla olleeseen yhteyshenkilöön.

Kutsuva seurakunta korvaa vierailijan matkakulut.

Katso ryhmään kuuluneiden yhteyshenkilöiden kuvat  ja yhteystiedot.

Kirkon Ulkomaanavusta matkalle osallistuvat seurakuntayhteyksien koordinaattorit Nina Silander ja Kaj-Mikael Wredlund sekä Lapuan tuomiokapitulista hiippakuntasihteeri Johanna Korkeaniemi.

Vuonna 2017 yhteyshenkilöt tutustuivat katastrofityöhön ja Naisten Pankin hankkeisiin Nepalissa

Lokakuussa 2017 Nepalissa humanitaariseen apuun ja Naisten Pankin hankkeisiin tutustuneet opintomatkalaiset ovat käytettävissä seurakunnissa.  He voivat edelleen vierailla seurakunnan ryhmissä, tapahtumissa, kouluilla ja Naisten Pankin tilaisuuksissa!

Kutsuva seurakunta korvaa vierailijan matkakulut.

Lue lisää Nepalissa tehtävästä työstä verkkosivuiltamme.

 

 

Nepalin opintomatkan ryhmään kuuluvat:

Mikkelin hpk:
Sirkku Nivala, diakonissa, Kuusankosken srk, 040 5182650, sirkku.nivala(at)evl.fi
Sirkka Kiuru, diakonissa, Lappeen seurakunta, 040 3126621, sirkka.i.kiuru(at)evl.fi

Lapuan hpk:
Anna Sainpalo, lähetyssihteeri/diakoni, Muuramen srk, 040 5424617, anna.sainpalo(at)evl.fi

Turun ahpk:
Tiia Verho, diakonissa, Keski-Porin srk, 0400 309767, tiia.verho(at)evl.fi
Elise Joro, diakoni, Salon srk, 0408496720, elise.joro(at)evl.fi

Oulun hpk:
Kaija Arhio, maallikkoyhteyshenkilö, Ylivieskan seurakunta, kaija.arhio@kotinet.com, 0444492570

Tampereen hpk:
Tuula Ruokonen, vapaaehtoistyöntekijä, Tampereen Tuomiokirkkosrk, 0404805609, tuulah.ruokonen(at)gmail.com

Porvoon hpk:
Gun-Lis Landgärds, diakoniarbetare, Solfs församling, 050 5414740, gun-lis.landgards(at)evl.fi

Kirkon Ulkomaanavusta matkalle osallistuvat  Nina Silander ja Kaj-Mikael Wredlund.

 

Lähi-idässä vuoden 2016 opintomatkalaiset näkivät toivon siemeniä pakolaisleirillä ja suurkaupungissa

Milja Werterlund ja Jenni Shakya haastattelevat Ammanissa Kirkon Ulkomaanavun toimintakeskuksessa englannin tunneilla käyviä naisia

Milja Westerlund ja Jenni Shakya haastattelevat Ammanissa Kirkon Ulkomaanavun toimintakeskuksessa englannintunneilla käyviä naisia

Kahdeksan yhteyshenkilöä matkusti lokakuussa 2016 Jordaniaan Zaátarin ja Azraqin pakolaisleireille lähelle Syyrian rajaa. Vastassa oli hiekkaa, kuivuutta, voimakkaita elämäntarinoita pakolaisuudesta, koko elämänsä leirillä asuneita lapsia, kaupungissa toimettomina eläviä nuoria ja unelmia toisenlaisesta tulevaisuudesta.

Sirkus, jalkapallo ja englannin kurssin todistusten jakaminen saivat ilon syttymään niin pakolaisleirin nuorten kuin opintomatkalla olleiden yhteyshenkilöiden silmiin Zaátarin pakolaisleirillä. Harmaan pölyn peittämässä Azraqin leirissä opintomatkalaiset viettivät päivän alueella, jossa ympäristöstä erottuvat iloisenväriset työmaaparakit paljastivat nauravia lapsia, kierrätysmateriaalista valmistettavia käyttö- ja koriste-esineitä, tietokonetaitoja intensiivisesti opiskelevia nuoria ja äitiyden haasteita erilaisessa leiriympäristössä eläviä naisia lapsineen. Opintomatkalaiset osaavat vastata kysymykseen meneekö apu perille ja kertoa miten Yhteisvastuuvaroin saadaan nuorille iloa arkeen ja toivoa tulevaisuuteen.

Opintomatkalla Lähi-idässä tutustuttiin Kirkon Ulkomaanavun työhön syyrialaisten  pakolaisten parissa Jordaniassa, joka on Yhteisvastuukeräyksen ulkomaisena esimerkkikohteena vuonna 2017. Lisäksi tutustuttiin Ulkomaanavun työhön Israelissa ja palestiinalaisalueilla – ihmisoikeuskoulutukseen, rauhan-ja demokratiakasvatukseen sekä  EAPPI- verkoston vapaaehtoisten ihmisoikeustarkkailutehtäviin.

Katso Lähi-idän opintomatkan kuvakertomus tästä. Lue lisää Kirkon Ulkomaanavun työstä Lähi-idässä tästä.

Kutsu opintomatkalainen seurakuntaasi

Lokakuussa 2016 Lähi-itään tutustuneet opintomatkalaiset ovat edelleen käytettävissä seurakunnissa. He ovat  vierailleet seurakunnan ryhmissä, kouluilla ja Yhteisvastuutapahtumissa – ja tekevät sitä mielellään edelleen!

Kutsuva seurakunta korvaa vierailijan matkakulut.

Lähi-idän opintomatkan ryhmään kuuluvat:
Espoon hiippakunta
Raisa Muikku, sosiaalityöntekijä, Mäntsälä, raisamari.muikku(at)gmail.com, p. 040 5476166

Kuopion hiippakunta
Jenni Shakya, lähetyssihteeri, Siilinjärven seurakunta, jenni.shakya(at)evl.fi, 044 7284647

Lapuan hiippakunta
Henna Salo, seurakuntapastori, Seinäjoen seurakunta, henna.salo(at)evl.fi, p. 0505718078

Tampereen hiippakunta
Jaana Skyttä, lähetyksen ja kansainvälisentyön sihteeri, Ylöjärven srk, jaana.skytta(at)evl.fi, p. 044 7868094
Elina Virtanen, diakoniatyöntekijä, Sääksmäen seurakunta, elina.m.virtanen(at)evl.fi, p. 0405531007

Turun arkkihiippakunta
Maija-Leena Seppälä, tiedotuspäällikkö, eläkkeellä, Luvian seurakunta,  maija-leena.seppala(at)pp.inet.fi, p. 040 545 3834,

Porvoon hiippakunta
Milja Westerlund, Diakon, Sibbo svenska församling, milja.westerlund(at)evl.fi, p. 0505663690
Yvonne Terlinden, Kyrkslätts församlingar, yvonne.terlinden(at)evl.fi

 

Nuoret tarvitsevat meitä – opintomatkalaiset näkivät Ugandassa avun tarpeen!

 

Uganda_yhteyshenkilömatka_2015

Ugandassa Kongosta paenneet nuoret tarvitsevat epätoivoisesti toivoa. Kahdeksan yhteyshenkilöä kohtasi opintomatkalla Ugandassa lokakuussa 2015  tätä epätoivoa, mutta myös sinnikkyyttä, kauneutta, sitoutumista, elämänhalua, surua, avun perille menoa, unelmia ja sen mukanaan tuomaa toivoa. Yhteisvastuukeräyksen esimerkkikohde 2016 oli Uganda, jossa tuetaan nuorten  koulutusta ja toimeentuloa. Koulutus tuo toivon epätoivoon ja siitä Ugandan opintomatkalaiset osaavat kertoa! Matkan jälkeen Ugandaan on saapunut jatkuvasti pakolaisia naapurimaista ja KUA:n toiminta pakolaisten parissa on laajentunut merkittävästi. Voit edelleen kutsua Ugandan työhön tutustuneita yhteyshenkilöitä seurakuntaasi.

Opintomatkalla Ugandassa mukana olivat:

Kuopion hiippakunta
Mirja Hölttä-Nissinen, nuorisotyönohjaaja, Leppävirran srk, puh. 040 7580485, mirja.holtta-nissinen(at)evl.fi

Helsigin hiippakunta
Outi Lantto, seurakuntapastori, Malmin srk, puh. 050 3803602, outi.lantto(at)evl.fi

Katrianna Raunio Halinen, opettaja, mikrobiologi, Malmin srk, puh. 040 5188525, katrianna.raunio(at)gmail.com

Oulun hiippakunta
Anu Fedotoff, diakonissa, Oulujoen srk, puh. 040 5747098, anu.fedotoff(at)evl.fi

Turun arkkihiippakunta
Auli Airas-Laitila, seurakuntapastori, Sastamalan srk, puh. 050 3149002, auli.airas-laitila(at)evl.fi

Kirsi Haaponiemi, diakoni, Rauman srk, puh. 044 7691265, kirsi.haaponiemi(at)evl.fi

Mikkelin hiippakunta
Martti Komu, talouspäällikkö, Sysmän srk, puh. 050 5723833, martti.komu(at)evl.fi
– käytettävissä myös Tampereen hiippakunnan alueella

Borgå stift
Kristiina Hiltunen, diakoni, Karis-Pojo frs, tel. 040 5301985, kristiina.hiltunen(at)evl.fi

 

Yhteyshenkilöiden opintomatka Haitiin tammikuussa 2015

Tapio ja Evita

Elämyksiä ja oivalluksia

Katso kuvakertomus opintomatkalta Haitista tästä

Tammikuussa 2015 seitsemän yhteyshenkilöä eri puolilta Suomea kävi opintomatkalla Haitissa tutustumassa Kirkon Ulkomaanavun työhön.

Haiti oli Yhteisvastuukeräyksen 2015 ulkomainen esimerkkikohde.