Toisenlainen Lahja

ToisenlainenLahja

Eettinen ja ekologinen Toisenlainen Lahja sopii erinomaisesti seurakunnan tilaisuuksiin

Lahjan hankkimisen helppous kirkkokahveilla, konsertin yhteydessä tai myyjäisissä ilahduttaa varmasti seurakuntalaisia.  Toisenlainen Lahja viestii lähimmäisen rakkaudesta ja kestävästä kehityksestä. Lahjoituksesta saa annettavaksi perinteisen postikortin tai sähköisen kortin. Kortissa kerrotaan, miten lahja auttaa kehitysmaiden perheitä.

Pitäessänne Toisenlaisen lahjan kortteja esillä, seurakunnan ei tarvitse huolehtia lahjojen maksamisesta. Lahjan hankkija maksaa valitsemansa kortin tilisiirrolla.

Toisenlaisen lahjan esitteiden ja lahjojen kuvakooste.

Tilaa helposti Toisenlainen Lahja -aloituspaketti

Aloituspaketti sisältää kortit:

Kpl Toisenlainen Lahja
10 Koulupuku
10 Siemenlajitelma
10 Puuntaimet
10 Jalkapallo
10 6 kanaa
10 Stipendi tytölle
10 Vuohi
10 Ammatti
10 Syntymätodistus
10 Koulua ja turvaa

Aloituspaketti sisältää lisäksi:

Kpl Muut materiaalit
1 Juliste
1 Materiaali ryhmien kanssa työskentelyyn
20 Tilisiirtolomake
30 Esite

Kortteja voi pitää seurakunnassa esillä: 

Kertaluonteisesti esim:

  • myyjäisissä
  • kirkkokahveilla
  • joulukonserteissa
  • paikkakunnan joulutapahtumissa

Pysyvästi, jolloin kortit on saatavissa esim:

  • kirkkoherranvirastossa
  • seurakunnan olotilassa / avoimessa kahvilassa


Perehdytä paikalla oleva vastuuhenkilö, jotta hän osaa kertoa miten Toisenlainen Lahja auttaa ja voi opastaa lahjoituksen tekemiseen tilisiirrolla tai verkkopankissa.

Esitteitä voi olla ympäri vuoden tarjolla esitetelineissä ja -pöydillä.

Seurakunnan antamat lahjat voivat myös olla Toisenlaisia Lahjoja!

Mitä lahjaksi seurakunnan 70v-synttärisankarille, konfirmoidulle nuorelle, ammattiin valmistuvalle, tuoreelle isoselle tai vaikkapa seurakunnassa vierailevalle artistille?
Toisenlainen Lahja ratkaisee lahjapulmat! Se on aineeton lahja, joka säästää lahjan etsimisen päänvaivalta ja kaupoissa juoksemiselta. Lahja ilahduttaa ja yllättää henkilöt, joilla on jo kaikkea.

Onnistumisen kokemuksia seurakunnista

Kauniaisten suomalaisessa seurakunnassa meillä on kaksi kertaa vuodessa yhteiset syntymäpäiväjuhlat 70, 75 ,80, 85, 90 ja sitä vanhemmille. Juhlien ohjelman ja tarjoilun jälkeen tilaisuuden lopuksi kerron lahjoista. Lahjaksi voi valita kirjan, jonka seurakunta on ostanut  tai Toisenlaisen Lahja. Olen valinnut KUA:n lahjoista koulupuvun ja siemenlajitelman. Kerron hiukan lahjoista ja luen tekstin kortista. Kerron aina että meille kaikille on kertynyt kotiin kaikenlaista tavaraa nyt on mahdollisuus valita toisenlainen lahja, lahja jolla voit tukea lasten ja nuorten koulutusta. Erityisesti koulupuku on suosittu, mutta myös siemenlajitelma on haluttu. Laitan lahjakortin väliin tekemäni onnittelukortin, sama kortti on myös kirjan välissä. Toisenlaisen lahjan valitsee yli puolet syntymäpäiväsankareista. ”
 -Pirjo Luoma, diakonissa, Kauniaisen suomalainen seurakunta-


”Meillä Sääksmäen seurakunnassa on ollut jo 12 vuoden ajan käytäntönä 70, 75, 80, 85, 90v juhlissa tarjota sankareille mahdollisuutta valita lahjaksi Toisenlainen Lahja. Muut lahjavaihtoehdot ovat virsikirja ja kuvallinen Uusi Testamentti. Käytäntö on osoittanut että vähintään 75% onniteltavista valitsee Toisenlaisen Lahjan.


Syntymäpäivien lisäksi jo viiden vuoden ajan seurakunnan nuorisotyö on muistanut valmistuvia nuoria Toisenlaisella Lahjalla.”
-Elina Virtanen, Vapaaehtoistoiminnan ja kansainvälisen työn koordinaattori, Sääksmäen seurakunta-

Toisenlainen Lahja seurakunnan verkkosivuilla ja somessa

Kertokaa verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa, että seurakunnastanne saa Toisenlaisia Lahjoja! Mainitkaa myös tilaisuudet, joista lahjoja voi hankkia.

Toisenlaisen Lahjan bannerit

Seurakunnan verkkosivuille voi ladata valmiit bannerit, joissa vuohen ja joulurauhakyyhkyn kuvat muistuttavat seurakuntalaisia mahdollisuudesta tukea kehitysmaiden ihmisiä.

Lataa bannerikuvat Kirkon Ulkomaanavun kuvapankista 
Ohjatkaa kuvan kautta kiinnostuneet Toisenlaisen Lahjan sivulle.