KUA:n kolehtipyhät 2020

Kirkkohallituksen määräämät kolehdit

23.2.2020 laskiaissunnuntai
Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastolle, katastrofirahaston valmiuden ylläpitämiseen hätäavun antamiseksi ihmisten ja luonnon aiheuttamien kriisien uhreille.

Syyrian sotaa paennut Mariam asuu nyt al-Jaririn pakoilaiskeskuksessa.Lue laskiaissunnuntain kolehtikirje.
Lataa kuva kolehtikirjeessä esitellystä Mariamista.
Voit käyttää kuvaa seurakunnan viestinnässä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai jumalanpalveluksen aikana kirkon screenille / seinälle heijastaen.

 

 

 


12.4.2020 pääsiäispäivä

Pääsiäissunnuntaina 12.4.2020 kirkkohallitus oli määrännyt seurakunnat keräämään kolehdin Kirkon Ulkomaanavulle. Korona-pandemian vuoksi seurakuntalaisten ei ole mahdollista osallistua kolehtiin jumalanpalveluksissa, mutta kirkkohallituksen ohjeen mukaan seurakunnat voivat kertoa kolehtia korvaavasta järjestön varainhankintakeräyksestä.

Nainen kampaa lapsen hiuksia.Lue pääsiäisen keräyskirjeestä Kirkon Ulkomaanavun koronakeräyksestä sekä ohjeet keräyksen viestintään jumalanpalvelusstriimissä, seurakunnan verkkosivustolla ja sosiaalisessa mediassa.

 

 

 

 

24.5.2020 kuudes sunnuntai pääsiäisestä (Suvivirren sunnuntai)
Lasten ja nuorten koulutuksen mahdollistamiseen ja tukemiseen kehitysmaissa kunnostamalla kouluja, tukemalla paikallisia opettajia ja hankkimalla opetusmateriaaleja Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Lue Suvivirren sunnuntain kolehtikirjeestä tietoa Suvivirsi-keräyksestä sekä ohjeet keräyksen viestintään jumalanpalvelusstriimissä, seurakunnan verkkosivustolla ja sosiaalisessa mediassa.

 

 

 

 


26.7.2020 kirkastussunnuntai (Kristuksen kirkastumisen päivä)

Köyhyyden ja perusturvattomuuden poistamiseen kehitysmaissa muun muassa toimeentulomahdollisuuksia parantamalla Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Lue kirkastussunnuntain kolehtikirje ja jaa Chhinan tarina ja valokuva seurakunnan verkkopalvelussa, sosiaalisessa mediassa ja jumalanpalveluksessa.

 

 

 

 


29.11.2020  ensimmäinen adventtisunnuntai

Pakolaisten auttamiseen muun muassa tukemalla toimeentulon hankkimista ja tarjoamalla lapsille mahdollisuuksia palata kouluun Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Syyrialaiset lapset leikkivät pahvilaatikossa pakolaiskeskuksessa.Lue ensimmäisen adventin kolehtikirje ja jaa syyrialaisen Ruqayyan ja hänen lastensa tarina ja valokuva seurakunnan viestinnässä.

 

 

 

Vapaat kolehtipyhät

Lisäksi kirkkohallitus suosittelee kolehdin keräämistä rauhan ja vakauden edistämiseen väkivallan ja kostonkierteiden katkaisemiseksi kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Konfirmaatiokolehdit

Kirkon Ulkomaanapu suosittelee keräämään konfirmaatiokolehdit  Koulu Ugandaan -keräykseen.

Hätäapukeräys Beirutin räjähdyksen uhreille

Beirutin rakennukset vaurioituivat pahasti sataman räjähdyksessä 4.8.2020. Kuva: Joakim Elli / NCA.

Norjan Ulkomaanapu jakaa ruokaa Beirutin räjähdyksestä kärsiville. Kuvaaja: Norwegian Church Aid/Joakim Elli.

4.8.2020 Beirutin satamassa räjähti 2 750 tonnia ammoniumnitraattia, minkä seurauksena yli 200 ihmistä kuoli, yli 5 000 vahingoittui ja jopa 300 000 menetti kotinsa – heistä osa haavoittuvassa asemassa olevia köyhiä, siirtotyöläisiä ja pakolaisia.

Apua tarvitaan nyt kiireellisesti, jotta ruokaa, vettä ja suojaa saadaan räjähdyksestä kärsiville. Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt katastrofirahastostaan 50 000 euroa katastorfin uhrien auttamiseksi. KUA:n kumppanijärjestö Norjan Ulkomaanapu on aloittanut alueella työn ihmisten perustarpeista huolehtimiseen. KUA:n varoja käytetään ruokatarvikkeiden, hygieniapakettien, patjojen, peittojen ja petivaatteiden sekä kuukautissuojien hankkimiseen.

Pyydämme seurakuntia osallistumaan Beirutin hätäapukeräykseen. Kolehti- ja muut keräysvarat voi tilittää KUA:n tileille käyttämällä viitettä ”Beirut + oman seurakunnan nimi”.