auta katastrofissa

autakatastrofissa

Katastrofi – miten voitte seurakunnassa auttaa?

Nopein, helpoin ja vaikuttavin tapa auttaa on lahjoittaa rahaa kansainvälisille järjestöille, jotka pystyvät ammatillisesti organisoituun humanitaarisen apuun ja joilla jo on valmiit auttamisverkostot kriisialueilla.

Seurakunnat voivat myöntää ylimääräisiä talousarviotukia, kerätä kolehteja sekä järjestää lipaskeräyksiä, tukikonsertteja tai muita varainhankinnan tapahtumia.

Kuvia seurakuntien käyttöön

Ajankohtaiset artikkelit kriiseistä

Seurakunnat voivat myös jakaa KUA:n somepostauksia – olemme Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä. On tärkeää jakaa tietoa avuntarpeesta, vaikuttaa asenneilmapiiriin sekä myös rukoilla paremman tulevaisuuden puolesta.

Kirkon Ulkomaanavun viestinnän tuottamat materiaalit ja kuvat ovat myös seurakuntien viestinnän käytettävissä. KUA:n kuvamateriaalia löytyy osoitteesta www.kua.fi/pressikuvat.

Tilitysohjeet seurakunnille

Hätäapukeräyksien rahat tilitetään KUA:n tilille viitetekstillä, jossa tarkentuu miten raha on kerätty ja mihin kohteeseen eli esimerkiksi ”Ukraina kolehti + seurakunnan nimi” tai ” Itä-Afrikan nälkäkriisi lipaskeräys + seurakunnan nimi” tai ”Ukraina talousarviotuki + seurakunnan nimi”.

Lipaskeräyksen tai muun rahankeräystapahtuman jälkeen pyydämme ilmoittamaan laskemanne tuoton KUA:an sähköpostilla, jotta voimme koota yhteen tuottotietoja jo ennen kuin rahat on ehditty tilittää seurakunnista KUA:an.

Katastrofilipas kainaloon ja kadulle

Ennen keräyksen aloittamista on tärkeää perehtyä KUA:n keräysohjeisiin. Useissa seurakunnissa on jo toimitettu lippaita ja liivejä uudella logolla vuonna 2018 ja lupatarrolla vuosille 2020-2024 loppuvuodesta 2019 sekä seurakuntavaalikeräyksen 2022 yhteydessä. Jos seurakunnasta kuitenkin varmuudella puuttuu KUA:n keräyslippaita, -liivejä tai voimassa olevia keräyslupatarroja tai sinettejä ja niitä tarvitaan lisää, voitte tilata tai kysyä lisätietoja osoitteessa seurakunnat@kua.fi.

Halu lahjoittaa lippaaseen, mutta ei käteistä rahaa mukana?

Tulosta ja anna lipaskerääjille jaettavaksi esimerkiksi Ukrainan sekä Itä-Afrikan nälkäkriisin hätäapukeräyksiin mainoslehtisiä, joilla kerätään katastrofirahastoon varoja:
1) Itä-Jerusalem ja Länsiranta KUA:n kuvapankista
2) Ukraina: KUA:n kuvapankista
3) Itä-Afrikan nälkäkriisi: KUA:n kuvapankista
4) Maanjäristys Syyriassa: KUA:n kuvapankista
5) Myanmarin hirmumyrsky: KUA:n kuvapankista

 

Lipaskeräys Ukrainasta pakenevien ihmisten auttamiseksi Espoossa
Lipaskerääjä Juha tiistaina 1.3.2022 Espoon Tapiolassa kauppakeskus Ainoassa keräämässä varoja Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi. Juhan on toiminut lipaskerääjänä aiemminkin, Nepalin maanjäristysten aikaan, vuonna 2015. Auttamisen halu saa hänet liikkeelle. ”Kaikki vaan auttamaan hätää kärsiviä”, hän kehottaa muitakin.

Katastrofirahasto

Kirkon Ulkomaanapu voi katastrofirahastonsa turvin antaa hätäapua nopeasti, joskus jopa samana päivänä, jos KUA tai joku yhteistyökumppanimme toimii katastrofialueella. Toisinaan tilanteen kartoittamiseen yhdessä muiden humanitaarisen avun toimijoiden kanssa ja avun perille saamiseen luotettavasti menee enemmän aikaa. Tuoreimmat tiedot Kirkon Ulkomaanavun katastrofityöstä löydät Ajankohtaista– ja Humanitaarinen apu -sivuilta. Tutustu myös voimassa oleviin hätäapukeräyksiin!

Lahjoita Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon

Seurakunnan verkkopalvelussa, sosiaalisen median kanavissa tai verkkojumalanpalveluksissa voitte jakaa alla olevan kehotuksen:

Tue Kirkon Ulkomaanavun katastrofityötä, jossa annetaan nopeaa hätäapua ja turvataan lasten ja nuorten koulunkäynti kriisien keskellä.

Lahjoita haluamasi summa MobilePayllä numeroon 88314 tai tilille FI 33 1572 3000 5005 04, viestiviite: Katastrofityö srk.
Kiitos.
Keräysluvat: Manner-Suomi RA/2019/723, voimassa 1.1.2020-31.12.2024. Ahvenmaa ÅLR-2022/6419, voimassa 1.1.-31.12.2023.