Auta kunnostamaan koulu Ugandassa

AutakunnostamaankouluUgandassa

Epistä. Nuoret eivät pääse kouluun, koska sitä ei ole tai se on niin räsä ja tupaten täynnä.

Ugandassa tämä on totta useille pakolaisasutusalueella asuville nuorille. Kouluja ei ole riittävästi tai ne ovat erittäin huonossa kunnossa ja täyteen ahdettuja. Vain alle viidennes yläkouluikäisistä käy koulua ja heistä noin puolet pääsee jatkamaan toisen asteen opintoja – tytöistä toisen asteen opiskelijoita on vain kolmannes.

Mutta toivoa on! Kirkon Ulkomaanapu rakentaa ja kunnostaa kouluja, jotta yhä useampi nuori saisi mahdollisuuden itsenäiseen elämäään, ammattiin ja toimeentuloon. Katso video, jossa Koro Highlandin yläkoulun ja lukion oppilas Sophie Bidibidin pakolaisasutusalueelta kertoo koulunkäynnin vaikeuksista ja niiden helpottumisesta uuden koulun myötä. Ota myös käyttöön Koulu Ugandaan -rippikoulumateriaali nuorten kanssa työskentelyyn!

Evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat ovat olleet mukana keräyksessä, jolla Koro Highland -koulua on kunnostettu. Lämmin kiitos lahjoituksista! Kun tämä rakennusprojekti saadaan valmiiksi, siirrytään toisen koulun kunnostamiseen – työtä riittää ja varoja tarvitaan yhä. Tule mukaan toivon ja tulevaisuuden rakentamiseen!

Monta tapaa lahjoittaa!

Lahjoita MobilePay:llä numeroon 13074.
Lahjoita tekstiviestillä KOULU10 (10 €) numeroon 16499.
Lahjoita tilisiirrolla: FI33 1572 3000 5005 04
– saaja: Kirkon Ulkomaanapu
– tekstiviite: Koulu srk
– jos lahjoittaja on seurakunta, tekstiviite: Koulu Ugandaan + seurakunnan nimi.
Lahjoita Kirkon Ulkomaanavun lahjoitussivun kautta.