Kenialaisnaiset rauhan puolesta

Lahjoita tekoja rauhan puolesta

Tue KUA:n rauhantyötä ja ole mukana rakentamassa maailmaa, jossa kaikki voivat elää rauhassa.

Lue lisää

Mitä rauha merkitsee tavalliselle ihmiselle köyhässä konfliktin riepottelemassa maassa?

Rauha on hyvän elämän perusta. Köyhissä konflikteista kärsivissä maissa rauha merkitsee monesti hyvin konkreettisia asioita.

Sitä, että voi mennä kouluun tai töihin ilman pelkoa tulla tapetuksi matkalla. Sitä, että lapset saavat tarttua kyniin sen sijaan, että he joutuvat tarttumaan aseisiin. Sitä, että koulussa on opettaja, joka ei ole paennut taisteluita.

Sitä, että peltoja voi viljellä ilman, että täytyy pelätä niihin kätkettyjä maamiinoja. Sitä, että ei tarvitse elää jatkuvassa pelossa ja nälässä. Sitä, että on vapaa.

Rauha mahdollistaa normaalin ihmisarvoisen elämän

Rauhan puute – sodat, konfliktit ja väkivaltaisuudet – vaikuttaa aina tavallisiin ihmisiin. Perheisiin. Lapsiin. Sisällissodan riepottelemassa Etelä-Sudanissa 70 % lapsista ei käy koulua. Luku on suhteellisesti suurin maailmassa. Sota vaikuttaa kokonaisten sukupolvien elämään. Koulutuksen ulkopuolelle jäämisellä on pitkäkantoiset seuraukset.

Rauha mahdollistaa sekä lasten kouluun pääsyn että aikuisten töihin pääsyn. Jokaisella on oikeus elää rauhassa. 

Kirkon Ulkomaanapu tekee pitkäjänteistä rauhantyötä maailman hauraimmissa valtioissa: Etelä-Sudanissa, Keski-Afrikan tasavallassa ja Somaliassa. Rauhantyötä tehdään lisäksi Keniassa, Nepalissa, Ugandassa ja Myanmarissa.

Yhdessä saamme aikaan pysyvää muutosta. Lahjoita ja tue rauhantyötämme!