muista maailman tyttöjä
kuukautispäivänä 28.5.

muistamaailmantyttöjäkuukautispäivänä28.5.

Kuukautiset pilaavat liian monen tytön koulutaipaleen

Kuukautissiteet ovat luksustuotteita, joihin köyhillä tytöillä ei ole varaa. Usein tytöille ei jää muuta mahdollisuutta kuin jäädä kotiin kuukautisten ajaksi. Pahimmillaan kuukautissuojien puute saa tytöt keskeyttämään koulunkäynnin kokonaan.

Ole osa ratkaisua – tee #kuukautislahjoitus

Kuukautispäivän tavoitteena on maailma, jossa kaikki tytöt ja naiset voivat hoitaa kuukautisensa hygieenisesti, yksityisesti ja turvallisesti. Samalla pyritään lisäämään tietoisuutta siitä, miten tärkeä rooli hyvällä kuukautishygienialla on siinä, että tytöt voivat käydä koulua ja olla yhteisönsä täysivaltaisia jäseniä vuoden jokaisena päivänä.

”Kuukautissiteiden saaminen koulusta on muuttanut elämäni. Aiemmin jouduin jäämään kuukautisten aikana kotiin.”
Micheline, 16, Kenia
”On todella inhottava tulla kouluun ilman kuukautissiteitä. Pelkään, että luokkakaverini nauravat minulle, jos olen tahrannut hameeni.”
Akimana, 18, Kenia
”Silloin kun minulla ei ollut kuukautissiteitä, minua nolostutti nousta seisomaan luokassa. Olin huolissani, että hameessani on tahroja.”
Hellen, 16, Kenia
”Kuukautissiteiden saaminen koulusta on ollut todella hyödyllistä. Voin vaihtaa siteen kesken koulupäivän ja jatkaa oppitunneilla.”
Nkurunziza, 16, Kenia

Auta tyttöjä: tee
#kuukautislahjoitus

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu muun muassa:

  • jakaa tytöille hygieniapaketteja, jotka sisältävät kuukautissuojia, saippuaa ja alushousuja
  • rakentaa kouluihin vessoja, joissa on käsienpesupisteet ja ovessa lukko, jotta kuukautissuojan voi käydä vaihtamassa turvallisesti koulupäivän aikana
  • järjestää tytöille koulutuksia hyvästä kuukautishygieniasta
  • kouluttaa oppilaita, opettajia ja vanhempia siitä, miten tärkeää on, että tytöt voivat käydä koulua myös kuukautisten aikana
  • tekee vaikuttamistyötä haitallisten perinteiden ja uskomusten kitkemiseksi

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella tytöt saavat mahdollisuuden käydä koulua – myös kuukautisten aikana.