Yhteisvastuukeräys auttaa lapsia kouluun Haitissa

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen varoilla tuetaan lasten kouluun pääsyä Haitissa. Kirkon Ulkomaanapu muun muassa rakentaa Haitiin turvallisia ja ympäristöystävällisiä kouluja. Keräys käynnistyy sunnuntaina 1. helmikuuta.

Haitissa vajaat 80 prosenttia lapsista aloittaa koulun. Sen sijaan yläkoulussa jatkaa enää neljännes nuorista. Hauraan valtion epävakaa poliittinen ja yhteiskunnallinen tilanne ovat vaikeuttaneet jälleenrakennusta vuoden 2010 tuhoisan maanjäristyksen jälkeen.

”Hallitus aloitti ohjelman, jonka tavoitteena on saada kaikki lapset kouluun, mutta ohjelman kautta saatava rahoitus ja tuki ei ole ollut säännöllistä eikä riittävää. Nyt järjestöt joutuvat tekemään sitä työtä, mikä olisi hallituksen tehtävä”, kertoo léogânelaisen Abeilles d’Aspamin koulun rehtori Jean Ginette Louis Haitista.

”Ilman kansainvälistä apua tilanne olisi huonompi. Koulurakennukset ovat nyt parempia.”

Haiti on läntisen pallonpuoliskon köyhin valtio. Se tarvitsee kansainvälistä tukea valtion rakenteiden ja kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseksi, jotta se jonain päivänä kykenee itse huolehtimaan kansalaistensa oikeuksien toteutumisesta.

Yhteisvastuu on Suomen suurin vuosittainen kansalaiskeräys. Keräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan kansainväliseen avustustyöhön Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Haitin lisäksi Kirkon Ulkomaanapu tukee varoilla pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä myös Keski-Amerikassa, Ugandassa, Mosambikissa, Lähi-idässä ja Kambodžassa.

Suomessa Yhteisvastuu tukee tänä vuonna Suurella sydämellä -vapaaehtoistoimintaa.

Näin voit lahjoittaa

Yhteisvastuukeräykseen voi lahjoittaa puhelimitse 0600 1 7010 (10,26 € / puh. + pvm) tai 0600 1 7020 (20,28 € / puh + pvm), tekstiviestillä lähettämällä viesti APU10 (10 €) numeroon 16588 sekä osoitteessa www.yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja Suomen suurin vuosittain järjestettävä kansalaiskeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Keräyksen avajaisjumalanpalvelus lähetetään Lohjan Pyhän Laurin kirkosta Yle TV1:ssä su 1.2.2015 klo 10. Keräyksen esimies Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma saarnaa. Jumalanpalveluksessa ovat läsnä myös Yhteisvastuukeräyksen haitilaiset vieraat Jean Ginette Louis ja Mackendy Jeunay.

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön keräyksen avauspuhe lähetetään Yle TV1:ssä 1.2.2015 klo 12.05.

Lisätietoja:

Kirkon Ulkomaanapu, Minna Elo, p. 050 330 9747
Yhteisvastuukeräys, Tapio Pajunen, p. 0400 870 041 tai Salla Peltonen, p. 044 288 4476, www.yhteisvastuu.fi

Kuvia täältä.