Toisenlaisen Lahjan tuloksessa näkyvät ilmastokysymykset ja tyttöjen koulutuksen tärkeys

Puuntaimet oli jälleen suosituin Toisenlainen Lahja.  Viime vuoden uutuuslahja Hygieniapaketti tytölle oli viidenneksi suosituin.

Toisenlaisen Lahjan tulos vuonna 2019 oli 1,2 miljoonaa euroa, eli sama kuin edellisenä vuonna. Eniten hankittiin Puuntaimet-lahjaa. Muita suosittuja lahjoja olivat Naisten Pankin Stipendi tytölle, Vuohi, Koulupuku ja Hygieniapaketti tytölle. Suosituimpien lahjojen lista on pitkälti sama kuin edellisenä vuonna. Hygieniapaketti tytölle on uusi suosikkilahja, joka tällä hetkellä on vanhan tutun kärkinelikon jälkeen noussut viidenneksi suosituimmaksi lahjaksi.

”Ilmastokysymykset ovat paljon esillä ja se näkyy myös meidän toiminnassamme. Puuntaimet olivat suosituin lahja toista vuotta peräkkäin”, kertoo Toisenlaisen Lahjan koordinaattori Kaarina Karjalainen.

Myös tyttöjen koulutukseen liittyvät lahjat menestyvät. Kehittyvissä maissa monet tytöt joutuvat keskeyttämään koulunkäynnin kuukautisten ajaksi. Kuukautissuojien puute aiheuttaa sen, että tytöt jäävät usein kuukautisten aikana kotiin.

”Viime vuoden uutuuden Hygieniapaketti tytölle -lahjan avulla teini-ikäisille tytöille jaetaan kuukautissuojia, alusvaatteita ja saippuaa. Lahja tukee tyttöjen koulunkäyntiä. Mukava nähdä, että tämä tärkeä lahja nousi suosituksi.”

Toisenlainen Lahja on erityisen suosittu joululahjana, mutta niitä on saatavilla ympärivuoden. Asiakaspalautteissa kiitosta saa erityisesti se, että lahjat ovat aineettomia.

”Kiitos, että kulutusjuhlan keskellä tarjoatte merkittäviä lahjoja, jotka tekevät ihmiset oikeasti onnellisiksi”, sanotaan eräässä Toisenlaisen Lahjan palautteessa.

Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö Kirkon Ulkomaanapu toimittaa Toisenlaisen Lahjan kautta saadut lahjoitukset luotettavasti perille eniten apua tarvitseville. Lahjojen avulla ihmiset pystyvät itse parantamaan elinolojaan.

 

Lisätiedot:

Kaarina Karjalainen, Varainhankinnan koordinaattori, +358 40 542 5827

kaarina.karjalainen@kua.fi

toisenlainenlahja.fi

 

Kuvia median käyttöön:

https://kirkonulkomaanapu.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/14037704/61632/fi