Toisenlaisen Lahjan ja Kalevauva.fin yhteistyöstä syntyi kappale Joulustressi

Trubaduuriyhtye Kalevauva.fi ja aineettomien lahjojen palvelu Toisenlainen Lahja ovat yhdistäneet voimansa. Joulustressi-kappale tuo esiin jouluun ja sen valmisteluihin liittyvän stressin ja pakon, samalla muistuttaen, että muitakin vaihtoehtoja on.

Joulukuu on kiireistä aikaa monelle. Myös Kalevauva.fi-yhtyettä painaa joulustressi, mutta kiireen keskellä on kuitenkin aikaa tehdä hyvää. Toisenlaisen Lahjan inspiroimana syntyi Toisenlainen Joululaulu.

”Halusimme ehdottomasti lähteä mukaan tähän yhteistyöhön. Toisenlaisen Lahjan konsepti on niin hyvä. Jos meidän hassuttelulla voi saada jotain hyvää aikaan, niin se on aina positiivista”, kertoo Kalevauva.fi-yhtyeen Kimmo Numminen.

Vauva.fi-keskustelupalstalta poimituista teksteistä on koottu kappale Joulustressi, joka julkaistaan 4.12. Kappaleen sanoituksen Teosto-tuloista puolet ohjataan Toisenlaiselle Lahjalle ja puolet Ensi- ja turvakotien liitolle. Joulustressin musiikkivideolla kehotetaan välttämään joulustressiä antamalla läheisille Toisenlainen Lahja.

”Keskustelupalstoilta välittyi sellainen tunnelma, että aika monelle jouluvalmisteluihin liittyy stressiä ja pakkoa. Me toivotaan, että ihmiset voisivat ottaa vähän kevyemmin”, Kimmo sanoo.

Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen Lahja on helppo ja eettinen tapa ratkaista lahjapulmat. Toisenlainen Lahja ei ole koskaan turha, se ei mene roskiin ja tulee aina tarpeeseen. Kirkon Ulkomaanapu toimittaa lahjoitukset luotettavasti perille kehitysmaihin. Lahjojen avulla ihmiset pystyvät itse parantamaan elinolojaan.

”Pörrösukkia on itsellänikin kaapissa jo ihan tarpeeksi. Läheisten kanssa on sovittu että tänä vuonna annetaan tavaran sijasta lahjaksi aikaa. Toisenlaisen Lahjan valikoimista omia suosikkeja ovat Puuntaimet sekä lasten koulutukseen suunnatut lahjat”, Kimmo kertoo.

Joulustressi on bossanova henkinen joulukappale, jonka hauskat ja todelliset sanat tuovat esiin jouluvalmisteluiden ristiriidat. Kappaleen voi kuunnella Spotifyn kautta ja videon katsoa YouTubesta.