Toisenlainen Lahja on Suomen suosituin eettinen lahja – tämän vuoden uutuuslahja tukee yrittäjyyttä

Start up -työkalupakin kuvituskuva.
Start up -kit -lahjalla autetaan erityisesti kehitysmaiden nuoria ja naisia alkuun yrittäjyydessä.

Vuohi ja Stipendi tytölle kiinnostivat eniten viime vuonna. Toisenlaisen Lahjan tämän vuoden uutuuslahja on yrittäjyyttä tukeva Start up -kit.

Eettiset ja aineettomat joululahjat ovat tänäkin vuonna monen lahjalistalla. Kirkon Ulkomaanavun (KUA) Toisenlaisen Lahjan menekissä marras-joulukuu näkyy selvänä piikkinä. Joululahjojen kestosuosikki on ollut vuodesta toiseen vuohi, mutta viime vuoden uutuuslahja Stipendi tytölle kiri vuoden suosituimmaksi lahjaksi. Vuonna 2017 Toisenlaisen Lahjan kautta lahjoitettiin yli 4510 Stipendiä Tytölle ja 3910 vuohta.

”Toisenlaisia Lahjoja hankittiin viime vuonna 1,17 miljoonalla eurolla. Aineettomien lahjojen suosio kasvaa, kun ihmiset eivät halua turhaa tavaraa lojumaan nurkkiin. Tavaralahjojen sijaan läheisiä voi muistaa eettisellä lahjalla, jolla autetaan samalla kehitysmaiden köyhimpiä ihmisiä. Toisenlainen Lahja on yhä Suomen suosituin eettinen lahja”, sanoo varainhankinnan koordinaattori Kirsti Koivisto KUA:sta.

Stipendin ja vuohen jälkeen suosituimpia joulun lahjoja ovat viime vuosina olleet ammatti, koulupuku, puuntaimet ja kanat. Stipendi tytölle ja Ammatti-lahjoilla tuetaan Naisten Pankin hankkeita.

Tämän vuoden uutuuslahja on Start up -kit, jolla autetaan erityisesti kehitysmaiden nuoria ja naisia alkuun yrittäjyydessä.

”Pienyrittäminen on monille ainoa tapa elättää itsensä kehitysmaissa. Ammatin harjoittamiseen tarvitaan kuitenkin erilaisia välineitä, kuten mekaanikon työkaluja, ompelu-, leipuri-, tai kampaamotarvikkeita. Tämän vuoden uutuuslahja on Start up -kit. KUA tarjoaa ammattikoulutuksen suorittaneille ammattiin liittyviä tarvikkeita, jotta yrittäjyyden aloittaminen olisi mahdollista”, sanoo Koivisto.

Toisenlaisen lahjan valikoimissa on yli 40 lahjaa, joiden tuotto menee lahjasta riippuen joko KUA:n katastrofiapuun, köyhyyden vastaiseen työhön tai Naisten Pankille.

KUA toi eettiset joululahjat markkinoille Suomessa ensimmäisten joukossa vuonna 2005. Viime vuosina Toisenlaisia Lahjoja on myyty yli miljoonalla eurolla vuodessa.

”Toisenlainen Lahja säilyy vuodesta toiseen suomalaisten suosikkina. Monia viehättää sen helppous, kun aikaa säästyy kaupoissa juoksemiselta. Samalla lahjan antaminen ja saaminen tuovat todellista joulumieltä, sillä apua saavat ne, joilla on kaikkein vähiten”, sanoo Koivisto.

Kuvia median käyttöön:
https://kirkonulkomaanapu.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/14187433/547747/fi

Lisätiedot:
Johanna Karjalainen, varainhankinnan päällikkö, p. +358 40 733 0471, johanna.karjalainen(at)kua.fi
toisenlainenlahja.fi