Toisenlainen Lahja menee perille myös sähköisenä – uutuuslahjana Hygieniapaketti tytölle

Toisenlainen Lahja on aineeton lahja, joka auttaa kaikkein köyhimpiä perheitä kehitysmaissa.

Toisenlaisen Lahjan tuotoilla Kirkon Ulkomaanavun avustuskohteisiin lahjoitetaan esimerkiksi vuohia, koulupukuja ja puuntaimia. Nämä lahjat auttavat katkaisemaan köyhyyden kierteen.

Tämän talven uutuuslahja on Hygieniapaketti tytölle. Kehittyvissä maissa monet tytöt joutuvat keskeyttämään koulunkäynnin kuukautisten ajaksi. Kuukautissuojien puute aiheuttaa sen, että tytöt jäävät usein kuukautisten aikana kotiin. Moni jää sen vuoksi opetuksessa jälkeen tai jopa keskeyttää koulun. Hygieniapaketti tytölle -lahjan avulla teini-ikäisille tytöille jaetaan kuukautissuojia, alusvaatteita ja saippuaa.

”Esimerkiksi viime keväänä hygieniapakkauksia jaettiin yhteensä 19 850 tytölle Bidibidin pakolaisalueella Ugandassa. Hygieniapakkausten avulla tytöt selviävät koko lukukaudesta, eikä koulunkäynti keskeydy kuukautisiin”, kertoo Toisenlaisen Lahjan koordinaattori Kaarina Karjalainen.

Toisenlainen Lahja on helppo ja kestävä tapa muistaa ystäviä, läheisiä tai yhteistyökumppaneita. Viime vuonna suosituin lahja oli Puuntaimet. Muita suosittuja lahjoja olivat Naisten Pankin lahja Stipendi Tytölle sekä kestosuosikki Vuohi. Lahjoituksesta saa annettavaksi perinteisen postikortin tai sähköisen kortin, jossa kerrotaan lahjasta ja sen merkityksestä kehitysmaiden ihmisille. Uusina tapoina ovat käytössä myös WhatsAppissa ja Facebookissa lähetettävät kortit.

”Keskustelu ilmastonmuutoksesta ja ympäristöystävällisyydestä näkyy viime vuoden tuloksessa. Puuntaimet oli viime vuonna poikkeuksellisen suosittu lahja. Aineeton Toisenlainen Lahja on myös itsessään aina ympäristöystävällinen valinta”, sanoo Karjalainen.

Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö Kirkon Ulkomaanapu toimittaa Toisenlaisen Lahjan kautta saadut lahjoitukset luotettavasti perille eniten apua tarvitseville. Lahjojen avulla ihmiset pystyvät itse parantamaan elinolojaan.

Lisätiedot:

Johanna Karjalainen, varainhankintapäällikkö, p. +358 40 733 0471

johanna.karjalainen@kua.fi
toisenlainenlahja.fi