Suvivirsi-kampanja innostanut mukaan 180 seurakuntaa

Suvivirttä lauletaan kehitysmaiden koulutuksen tukemiseksi jälleen monella paikkakunnalla ympäri Suomea. Neljä vuotta sitten alkanut kampanja kutsuu seurakuntia ja muita tahoja järjestämään tilaisuuksia, joissa lauletaan Suvivirttä ja muita keväisiä lauluja.

Tänä keväänä noin 180 seurakuntaa on lähtenyt mukaan kampanjaan. Kohteena on tänä vuonna koulutuksen tukeminen Kambodžassa.

Suvivirren sunnuntaita vietetään tänä vuonna helluntaina 24. toukokuuta. Helluntain virallinen kolehti kerätään lasten ja nuorten koulutuksen hyväksi kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta. Muut Suvivirsi-kampanjan tuotot ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta Kambodžan kouluprojektiin.

Tämänvuotinen Suvivirsi-kampanjan kohde on Kambodžassa, Battambangissa sijaitseva Slorkramin alakoulu. Alakoulun luokkatilat ovat todella huonossa kunnossa ja suorastaan vaarallisia pienille oppilaille. Keräyksen varoin on tarkoitus peruskorjata koulurakennus sekä rakentaa koululle lisää opetustiloja.

Vuoden 2015 Suvilinnun lähettiläinä toimivat muusikko Tommi Kalenius sekä ohjaaja-käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa. He myös kuvasivat uuden Suvivirsi-videon Kambodžassa.

Lisätietoja: suvivirsi@kirkonulkomaanapu.fi, www.suvivirsi.fi, tiedottaja Ulla Kärki, p. 050 576 7948