Nenäpäivä alkaa – ryhdy lipaskerääjäksi tai osallistu lahjoittamalla!

Nenäpäivä kannustaa kaikkia suomalaisia laittamaan hyvän liikkeelle. Jokainen voi osallistua Nenäpäivään omalla tavallaan, esimerkiksi lahjoittamalla tai ryhtymällä itse lipaskerääjäksi.

Nyt on oiva aika auttaa, sillä Nenäpäivä on taas täällä! Loka-marraskuussa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia autetaan keräämällä varoja maailmalla työtä tekeville suomalaisjärjestöille.

Nenäpäivään on tervetullut jokainen ja tapoja osallistua on monta. Nenäpäivään voi tulla mukaan ryhtymällä lipaskerääjäksi, lahjoittamalla itse tai haastamalla työ- tai harrastusporukan mukaan Nenätiimiin.

Nenäpäivän nettisivuilta löytyy runsaasti ideoita liikunnallisiin haasteisiin, reseptejä sekä tieto kaikista mahdollisista lahjoituskanavista.

Nenäpäivä huipentuu perjantaina 10.11. koko illan Nenäshow’hun, joka näytetään suorana Yle TV 2:lla. Illan aikana lahjoitussoittoja vastaanottavat muun muassa Esko Valtaoja, Brother Christmas ja Joulupukki.

Nenäshow’n aikana nähdään koskettavia inserttejä Bloviasta sekä maailman suurimmalta pakolaisleiriltä Ugandasta.

”Matka vahvisti aiempaa käsitystäni siitä, että aikuiset ja lapset ovat samanlaisia kaikkialla. Meillä Suomessa asuvilla on vain käynyt älyttömän hyvä tsägä. Meillä on ongelmia täälläkin, mutta ne ovat ihan eri mittakaavassa. Ei pidä kysyä, että pitääkö auttaa, vaan miten voimme auttaa”, sanoo Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Mikko Kekäläinen, joka vieraili Ugandassa tutustumassa entisten lapsisotilaiden parissa tehtävään työhön.

Helsingin keskustassa liikkuvat voivat kampanjan aikaan pulahtaa myös kaikille avoimeen, ilmaiseen pallomereen Nenäkulmaksi muuttuvassa Elisa Kulmassa Aleksanterinkadulla.

 

Nenäpäivä-kampanja järjestetään vuosittain loka-marraskuussa maailman lasten auttamiseksi. Nenäpäivässä ovat mukana Suomen UNICEF, Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Pelastakaa Lapset, Plan International Suomi, Fida International, Solidaarisuus, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK ja Suomen Lähetysseura.