Myanmarin tulvien uhrit tarvitsevat apua

Myanmaria koettelevat pahimmat tulvat vuosikymmeniin. Kirkon Ulkomaanavun maassa olevat yhteistyökumppanit ovat jo aloittaneet avustustyön ja tuhojen laajuuden arvioinnin. Tulvatuhoista kärsineille toimitetaan suojia, ruokaa, puhdasta vettä ja tarvikepaketteja.

Tulvat syntyivät Myanmarin naapurivaltioon Bangladeshiin 30. heinäkuuta iskeneen taifuuni Komenin mukanaan tuomista hyvin rankoista sateista.

Kansainvälisten järjestöjen mukaan tulvista kärsii 200 000 ihmistä. Kuolonuhreja on lähes 50, mutta luvun odotetaan nousevan, sillä kaikille vaikeakulkuisille alueille ei ole vielä päästy. Kulkuyhteydet ovat hyvin haasteelliset.

Sekä rannikolla että vuoristoseuduilla tulvii, vuoristossa sateet ovat lisäksi aiheuttaneet maanvyörymiä. Myanmarin hallitus on julistanut hätätilan neljälle alueelle (Chin, Sagaing, Magway ja Rakhine), mutta tuhoja on kaiken kaikkiaan 12 alueella. Tulvat ovat tuhonneet infrastruktuuria, katkaisseet sähköt ja vaikeuttavatt viestiliikennettä.

Vesi on tuhonnut laajoja viljelyalueita ja paljon karjaa on kuollut. Suuret tuhot viljelymaille vaikeuttavat köyhän väestön ruoansaantia vielä pitkän aikaa.

Myanmarin tulvat: Lahjoita keräykseen!

20 euron tekstiviestilahjoitus: Lähetä LAHJOITUS numeroon 16499

Avustustili FI33 1572 3000 5005 04, viesti: Myanmarin tulvat