Lauri Tähkän joulukonserttikiertue tuotti yli 20 000 euroa Ulkomaanavun työhön

Lauri Tähkä esiintyi bändeineen yli kymmenessä kirkossa. Kuva: Eeva Suhonen
Lauri Tähkä esiintyi bändeineen yli kymmenessä kirkossa. Kuva: Eeva Suhonen

Lauri Tähkä Jouluni laulut –kirkkokiertue onnistui yli odotusten. Yli kymmenessä kirkossa esiintynyt artisti keräsi 20 000 euroa Kirkon Ulkomaanavun työhön Toisenlaisen Lahjan kautta. Rahat voidaan käyttää koulutus- ja toimeentulotyöhön kehitysmaissa.

”Konserteissa tunnelma oli huikea ja ihmiset olivat sekä tyytyväisiä että ilahtuneita ollessaan mukana. Tässä taloudellisessa tilanteessa odotuksemme ylittyivät. Halu hyvän tekemiseen oli vahva kaikilla, jotka olivat mukana”, sanoo Kirkon Ulkomaanavun tapahtumakoordinaattori Karita Lindén-Lemmetti.

Lahjoitusvaroilla voi yli 200 lasta saada lukutaidon tai vaihtoehtoisesti yli 2000 viljelijää siemenlajitelman tulevien vuosien ravinnoksi.

”Kiitos aivan mahtava yleisö! Yhdessä saimme koottua upean joululahjan kehitysmaihin”, sanoo Lauri Tähkä, joka lahjoitti jokaisesta konserttilipusta 20 prosenttia Ulkomaanavun työhön.

Tiiviin konserttikiertueen vetänyt artisti on myös Kirkon Ulkomaanavun lähettiläs, ja on käynyt Nepalissa tutustumassa Naisten Pankin hankkeisiin ja toimeentulotyöhön.

Monet kirkkokonserteista olivat loppuunmyytyjä ja hyvin tiivistunnelmaisia.

”Kirkoissa on ihan oma tunnelmansa.  Kirkossa on lupa hiljentyä ja rauhoittua. Konserttien loppuhuipennuksina  oli aina se hetki, kun yhdessä yleisön kanssa lauloimme täysin palkein Maa on niin kaunis ”, Lauri Tähkä lisää.

Mukana olivat myös Jyväskylän seurakunta, Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Forssan evankelis-luterilainen seurakunta, Johannes församling, Karjasillan seurakunta, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta, Kemin seurakunta, Hyvinkään seurakunta, Tampereen tuomikirkkoseurakunta, Paattisten seurakunta,  Forssan Seudun Yrittäjänaiset ry, Oulun Naisten pankki,  Mikkelin yrittäjänaiset, INFO Mikkelin kirjakauppa, Kemin yrittäjänaiset, Nokian yrittäjänaiset, Amani kuoro ja Tampereen kansainvälinen koulun kuoro.

Kiertueen ja hyväntekeväisyystuoton onnistuminen on hyvän yhteistyön tulos. Lauri, Milla, Jaakko, Matti, Tarmo & crew haluavat kiittää kaikkia osallistujia.

Lisätietoja:
Karita Lindén-Lemmetti, tapahtumakoordinaattori, puh: 040 732 0104