Laulaja Petri Laaksonen keräsi kymppitonnin Kirkon Ulkomaanavulle

Laulaja ja lauluntekijä Petri Laaksonen keräsi Kirkon Ulkomaanavulle 10 000 euroa ”In Memoriam” -kirkkokiertueellaan. Ulkomaanapu tarjoaa varoilla koulutusta ja vapaa-ajan toimintaa Syyriasta paenneille nuorille pakolaisleireillä Jordaniassa.

”Kiertue oli menestys, vaikka In Memoriam – elät aina minussa -levyn laulut kertovat vaikeasta ja herkästä aiheesta, jäähyväisten jättämisestä rakkaille. Ihmiset uskalsivat tulla herkän aiheen äärelle. Kiertueella oli monia hienoja hetkiä ja upeita kohtaamisia”, kertoo Laaksonen.

”Ihmiset myös pitivät kuulemastaan, sillä levymyynti ylitti odotukset.”

Laaksonen on ollut viime vuodet sävellys- ja levytystauolla menetettyään äitinsä ja veljensä vuoden sisällä. Äidin tausta Karjalan evakkona vaikutti siihen, että Laaksonen halusi tukea nimenomaan Syyrian pakolaisia. Miljoonat ihmiset ja tuhannet perheet ovat joutuneet jättämään kotinsa jo viisi vuotta jatkuneen sodan vuoksi.

”Jo huhtikuussa, paljon ennen kun tilanne ajankohtaistui täällä Suomessa, päätin, että jos voin edes jotain pientä tehdä näiden kaukaisten lähimmäisten hyväksi, niin sen teen tulevan levyn kiertueen yhteydessä”, sanoo Laaksonen.

”Sota ja kriisit ovat kaikkein epäoikeudenmukaisimpia juuri lasten ja nuorten kannalta, siksi haluan kohdentaa tukeni ensisijaisesti heille.”

Kirkon Ulkomaanapu tukee varoilla Syyriasta paenneita nuoria Zaatrin ja Azraqin pakolaisleireillä sekä paikallisyhteisöissä Jordaniassa. Se järjestää nuorille muun muassa englannin kielen ja IT-taitojen sekä erilaisten ammattitaitojen opetusta. Lisäksi se tarjoaa nuorille erilaista vapaa-ajan toimintaa, kuten liikuntaa ja sirkusta, joiden tavoitteena on tukea vaikeassa elämäntilanteessa olevien nuorten psykososiaalista hyvinvointia.

Konserttikiertueen nettotuotosta ohjataan 10 000 euroa tähän työhön. Sillä 120 nuorta pääsee kolmen kuukauden pituiselle englanninkurssille.

Laaksonen kiersi konsertoimassa 27 paikkakunnalla loka–marraskuussa 2015. Kirkon Ulkomaanapu oli kiertueen yhteistyökumppani.

Lisätietoja:
Tuottaja Karita Lindén-Lemmetti, Kirkon Ulkomaanapu, p. 040 7320104
Petri Laaksonen haastattelupyynnöt ja lisätiedot:
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, katja.toivanen@helsinkicalling.com, p. 040 7011686