Kirkon Ulkomaanavulta 100 000 euroa pakolaisille Bangladeshiin

Äskettäin rajan Myanmarista Bangladeshiin ylittänyt nainen antaa aliravitulle lapselleen lisäravinnetta pakolaisleirillä lähellä Cox's Bazaaria. Kuva: Paul Jeffrey / ACT-allianssi

Bangladeshiin on elokuun ja marraskuun välillä saapunut 600 000 pakolaista Myanmarista. Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt 100 000 euroa hätäapua täpötäysille pakolaisleireille.

Hätäapua toimitetaan Cox’s Bazaarin alueella oleville leireille Bangladeshin kaakkoisosaan. Avustusvarat kanavoidaan kirkollisten järjestöjen verkoston ACT-allianssin avustusoperaation kautta.

Varoilla hankitaan ruoka-apua, välttämättömyystarvikkeita ja hygieniapakkauksia. Pakolaisleireille rakennetaan vesipisteitä ja käymälöitä ja annetaan terveys- ja ravitsemuspalveluja. Lisäksi turvataan lastensuojelua sekä psykososiaalista tukea väkivaltaa kokeneille naisille ja lapsille.

”Kyseessä on yksi maailman pahimmista pakolaiskriiseistä ja avuntarve on valtava. Tällä hetkellä resursseja on vähän verrattuna tarpeisiin”, sanoo Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg.

Väkivaltainen konflikti eskaloitui Myanmarissa Rakhinen osavaltiossa elokuun lopulla. Sen jälkeen suurin osa Rakhinen pohjoisosan muslimivähemmistöstä on paennut naapurivaltio Bangladeshiin. Noin puolet pakolaisista Bangladeshissa on vielä epävirallisilla pakolaisalueilla tai kokonaan ilman suojaa. Ruoasta ja vedestä on pulaa ja tartuntatautien riski on suuri.

Bangladeshin ja Myanmarin pakolaisia voi auttaa lahjoittamalla verkossa.

Lisätietoja:
humanitaarisen avun asiantuntija Johanna Tervo, p. +358 40 631 38 37

Kuvia median käyttöön