Kirkon Ulkomaanapu pyysi poliisia tutkimaan mahdollista väärinkäytöstä

Kirkon Ulkomaanapu on pyytänyt poliisia tutkimaan pääkonttorissa Helsingissä havaittua väärinkäytösepäilyä. Epäily kohdistuu Ulkomaanavussa määräaikaisessa työsuhteessa olleeseen työntekijään.

Tutkinnassa ovat maksusuoritukset sellaisille yrityksille, joiden kanssa Ulkomaanapu ei ollut tehnyt kirjallista sopimusta laskujen sisältämistä työtehtävistä.

Asiasta käynnistettiin heti sisäinen tutkinta, ja kyseinen työntekijä vapautettiin välittömästi työvelvoitteestaan. Sisäisen tarkastuksen jälkeen tehtiin alustava selvitys ja heti sen jälkeen, 20. maaliskuuta, asiasta jätettiin poliisille tutkintapyyntö.

Kirkon Ulkomaanavulla on ollut syksystä 2007 lähtien oma sisäinen tarkastajansa, joka tarkastaa säännöllisesti Ulkomaanavun toimintaa niin Helsingissä kuin järjestön aluetoimistoissa Aasiassa, Afrikassa, Haitissa ja Lähi-idässä. Väärinkäytösepäily ei vaikuta Ulkomaanavun hankkeisiin eikä avun perillemenoon järjestön kohdemaissa.

Poliisin tutkinnassa on myös Kirkon Ulkomaanavun tiloihin torstaina tehty murto. Murron yhteydessä toimistolta vietiin muutamia kannettavia tietokoneita ja kameroita.

Lisätietoja:
Katja Hedberg, viestintäpäällikkö +358 40 559 4030