Kale-klubit ovat keränneet Kirkon Ulkomaanavulle jo 11 000 euroa

Tommi Kalenius
Tommi Kalenius

Laulaja‒lauluntekijä Tommi Kaleniuksen ideoimat ja isännöimät Kale-klubit käynnistyivät Lauttasaaren kirkossa maaliskuussa 2014. Kalenius on kutsunut mukaan tunnelmallisiin konsertteihin kotimaisia artisteja esiintymään ja tukemaan Kirkon Ulkomaanavun tekemää työtä. Mukana esiintymässä on ollut jo yli 20 kotimaista huippuartistia, joista mainittakoon Juha Tapio, Maarit Hurmerinta, Pepe Willberg, Emma Salokoski, Jesse Kaikuranta ja Jippu. Illat ovat saaneet kiitosta niin konserttiyleisöltä kuin artisteiltakin.

”Palaute on ollut hyvää. Aavistelin, että tämäntyyppistä konserttiformaattia voisi lähteä kokeilemaan Helsingissä. Tässä ollaan myös yhteisöllisyyden ytimessä. Musiikki yhdistää ja rakentaa siltoja. Samalla voimme osallistua hyvän tekemiseen antamalla omastamme niiden hyväksi, jotka apua todella tarvitsevat. Myös monet artistit ovat antaneet kiitosta tästä sapluunasta ja sekin on ollut kiva kuulla”, Tommi Kalenius kertoo.

Lauttasaaren seurakunta on tarjonnut kotipaikan Kale-klubille, ja sen myötä myös Kirkon Ulkomaanavun työ erityisesti Kambodžassa on tullut tutuksi paikallisillekin. Lisäksi Kale-klubit ovat kiertäneet myös muissa kaupungeissa ‒ Jyväskylässä, Turussa, Kouvolassa ja Konnevedellä sekä Muhoksella. Helsingin Temppeliaukion kirkossa teemaksi nostettiin erityisesti Syyrian pakolaiskriisi, ja yhteistyössä seurakunnan kanssa masinoitiin vapaaehtoisia lipaskerääjiksi konsertin yhteyteen.

”Kale-klubit ovat madaltaneet seurakuntalaisten kynnystä kirkkoonsa, ja olen saanut paljon positiivista palautetta niiden järjestelyistä”, kommentoi Lauttasaaren kirkkoherra Juha Rintamäki.

”Lauttasaaressa sovittiin Kale-klubien teemoiksi Kirkon Ulkomaanavun Opettajat ilman rajoja -työn teemat. On ollut hieno nähdä, kuinka artistien mukanaolo on innostanut kouluja taksvärkkipäivien järjestämiseen, yrittäjiä tempausten tekemiseen tai vaikkapa oman kaupunginosalehden näyttäviin juttuihin. Kale-klubi on antanut tuntua, että tässä ollaan yhdessä tekemässä hyvää. Musiikki on yhdistänyt ja antanut ihmisille intoa tehdä monenlaista Battambangissa olevan kyläkoulun eteen”, jatkaa Rintamäki.

”On ollut todella upeaa olla mukana kehittämässä uudenlaista konseptia yhdessä Tommin ja Lauttasaaren kirkkoherran Juha Rintamäen kanssa. Kale-klubien välityksellä on voitu tuoda ajankohtaista tietoa työstämme ja samalla on voitu kohdentaa varoja työmme tukemiseen”, kertoo Kirkon Ulkomaanavun tuottaja Karita Linden-Lemmetti.

Tänä keväänä Kale-klubi järjestetään kaksi kertaa. Molemmat illat on omistettu suomalaisen gospelin kahdelle merkittävälle vaikuttajalle: Jaakko Löytylle ja Pekka Simojoelle. Helmikuun alussa järjestetty Löytyn ilta kokosi Lauttasaareen noin 150 kuulijaa. 14. huhtikuuta Lauttasaareen saapuu Simojoen luotsaama Exit-yhtye.

Kale-klubit järjestää Lauttasaaren seurakunta, Kirkon Ulkomaanapu ja Ohjelmatoimisto Kristalli.

Lisätietoja: Karita Linden-Lemmetti, Kirkon Ulkomaanapu, +358 40 732 0104