Iso lisärahoitus ebola-työhön

Hygieniatarvikkeiden jakoa Liberiassa. Kuva: Anaïs Marquette
Hygieniatarvikkeiden jakoa Liberiassa. Kuva: Anaïs Marquette

Kirkon Ulkomaanapu on allekirjoittanut merkittävän yhteistyösopimuksen Yhdysvaltain USAIDin ja brittiläisen Mercy Corpsin kanssa. Tarkoitus on jakaa ebola-tietoa Liberiassa, joka kamppailee yhä tautia vastaan.

Hauraassa valtiossa epäluuloisuus viranomaistahoa kohtaan on usein suurta. Kaikissa yhteisöissä ei vielä osata suojautua tartunnoilta ja väärät huhut leviävät. Siksi Ulkomaanapu kouluttaa lisää yhteisöviestijöitä, jotka kulkevat ovelta ovelle viemässä viestiä paikallisväestön parissa. Käytössä ovat myös lentolehtiset ja radio.

Ulkomaanapu toimii hankkeessa yhdessä hollantilaisen ZOA:n sekä paikallisten kumppanien kanssa.

”Toimimme yhteistyössä paikallisten järjestöjen ja maakunnallisten terveystiimien kanssa. Olemme saaneet siitä kiitosta. Sidosryhmien mukaan ottamista arvostavat myös rahoittajamme”, kertoo Kirkon Ulkomaanavun Länsi- ja Keski-Afrikan alue-edustaja Leena Lindqvist.

Lisärahoitus kasvattaa Ulkomaanavun ebolaa vastaan suunnatun työn budjettia 630 000 Yhdysvaltain dollarilla (noin 544 000 eurolla).  Hanke alkoi joulukuussa ja kestää huhtikuun puoliväliin.

Lisätietoja:
Leena Lindqvist, Länsi-ja Keski-Afrikan alue-edustaja leena.lindqvist@kirkonulkomaanapu.fi, puh.  +231 880 810 518 (Liberia)