Deloitte lähettää 500 vastuunkantajaa Helsingin kaduille

Asiantuntijaorganisaatio Deloitte ja kahdeksan kehitysyhteistyö- ja hyväntekeväisyysjärjestöä jalkautuvat Helsingin kaduille perjantai-iltapäivänä 10.6. Yhteisellä tempauksella muistutetaan kaikkia vastuullisen toiminnan merkityksestä ja lähimmäisen auttamisesta. Päivän eri kampanjoihin osallistuu Deloitten koko henkilöstö sekä yhteistyöjärjestöjen aktiiveja, runsaat 500 ihmistä.

Tempauksen voi tunnistaa Helsingin katukuvassa värikkäistä t-paidoista. Keskuspaikkana on Rautatientori, jonne pystytetyssä teltassa kuka tahansa voi tutustua mukana olevien järjestöjen toimintaan. Järjestöjen edustajat kertovat myös keinoista, joilla yksittäiset ihmiset ja yritykset voivat osallistua paremman huomisen luomiseen.

”Haluamme viedä vastuullisen toiminnan raporteista käytäntöön jalkauttamalla koko henkilöstömme päivän ajaksi tekemään hyvää ympäröivän yhteiskunnan hyväksi. Samalla haastamme kaikki suomalaiset mukaan toimimaan”, sanoo toimitusjohtaja Teppo Rantanen Deloittelta.

Kirkon Ulkomaanapu on päivässä mukana kehitysmaiden nälänhädästä muistuttavalla teemalla ”Nälkä, paha pala purtavaksi”. Helsingin kaduilla voi päivän aikana bongata ison lusikan ja myös lipaskerääjiä. ”Haluamme Lusikkaliikkeen avulla muistuttaa jokaista suomalaista siitä, että maailmassa yli miljardi ihmistä näkee nälkää,” kertoo Ulkomaanavun viestintäjohtaja Veera Hämäläinen.

Tapahtuma on ensimmäinen laatuaan Suomessa, jossa näin monta järjestöä toimii yhteistyössä toistensa sekä yksittäisen yrityksen kanssa.” Tämä viestii selkeästi uudesta vastuullisesta trendistä yhteiskunnassamme, jossa yhdessä tekemällä saadaan aikaan jotain suurempaa”, sanoo tapahtuman juontaja Jenni Pääskysaari.

Deloittella on yhteistyösopimus neljän eri järjestön kanssa. Nämä ovat Kirkon Ulkomaanapu, Crisis Management Initiative (CMI), Suomen lasten ja nuorten säätiö ja Suomen UNICEF. Lisäksi yhteistyötä tehdään muun muassa WWF:n, Lastenklinikoiden Kummien, Mannerheimin Lastensuojeluliiton sekä Kustaankartanon vanhustenkeskuksen kanssa.

Kirkon Ulkomaanapu ja Deloitte yhteistyöhön

Deloitte on kehittänyt uuden konseptin, jolla sen asiantuntijat voivat halutessaan lahjoittaa omaa asiantuntemustaan nimettyjen järjestöjen käyttöön. Tämä yhteistyö mahdollistaa muun muassa Deloitten suomalaisten asiantuntijoiden lähtemisen kehitysyhteistyöprojekteihin maailmalle ja oman asiantuntemuksen käyttämisen kotimaassa. Kirkon Ulkomaanavun ja Deloitten yhteistyö on juuri alkanut.

”Ulkomaanavun mittavan työn tukeminen virallisena kumppanina tarjoaa meille jälleen uusia tapoja hyödyntää deloittelaisten osaamista yhteisen hyvän eteen Tavoitteena yritysvastuullisessa toiminnassa on hyödyntää suurinta pääomaamme eli lahjakkaita asiantuntijoitamme. Uskomme, että jakamalla osaamistamme järjestöjen kanssa pystymme tuottamaan sellaista lisäarvoa, johon järjestöillä ei mahdollisesti muutoin olisi mahdollisuuksia”, sanoo Teppo Rantanen.

Alueet, joissa Deloitte tarjoaa osaamistaan, ovat esimerkiksi henkilöstöhallinto, taloushallinto, riskikysymykset sekä strategian kehittäminen. Yhteistyötä Ulkomaanavun ja Deloitten välillä tehdään esimerkiksi erilaisten tapahtumien ja projektien puitteissa ja sen avulla pyritään vaikuttamaan positiivisesti ympäröivään yhteiskuntaan.

”Tämä on Deloitten taholta hyvää sitoutumista. Toimimme sekä organisaation kehittämisen, että vapaaehtoistyön osa-alueilla. Kyseessä on monivuotinen yhteistyö, se on kannaltamme hyvä koska molemmat toimijat tutustuvat toisiinsa ja yhteistyöstä tulee hyödyllinen,” kommentoi Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Pauliina Parhiala.

Nyt toteutettava tempaus on osa maailman johtavan asiantuntijaorganisaation Deloitten Impact Day -yritysvastuuohjelmaa. Samalla se tukee käynnissä olevaa Euroopan vapaaehtoistyön teemavuotta.

Lisätietoja

Yritysyhteistyö:
Pauliina Parhiala, toiminnanjohtaja, Kirkon Ulkomaanapu, puh. puh. 0400 103 280

Deloitten Impact Day:
Eeva-Maria Laakso, markkinointiviestinnän koordinaattori, Kirkon Ulkomaanapu, puh. 050 500 3653,