Amiirah Salleh-Hoddin on vuoden 2018 globaalikasvattaja – ”En ole opettaja sanan perinteisessä merkityksessä”

Vuoden 2018 globaalikasvattajan palkinto jaettiin Maailman opettajien päivän seminaarissa 30.9. Tilaisuudessa palkittiin lisäksi globaalikasvatuksessa ansioitunut Koivuhaan koulu ja päiväkoti.

Kirkon Ulkomaanavun Opettajat ilman rajoja -verkosto on valinnut vuoden globaalikasvattajaksi Amiirah Salleh-Hoddinin Rauhankasvatusinstituutista. Amiirah-Salleh Hoddinia on luonnehdittu siltojen rakentajaksi ja kiitelty ei-valkoisten kasvatusalan ammattilaisten esille tuomisesta Suomessa.

”En ole opettaja sanan perinteisessä merkityksessä. Näkemykseni mukaan koulutus ulottuu luokkahuoneen ulkopuolelle ja on elinikäinen prosessi, joka tapahtuu niin perinteisissä instituutioissa kuin epävirallisissa ympäristöissä. Toivon, että voittoni kannustaa useampia ihmisiä pohtimaan, keitä pidämme suomalaisessa yhteiskunnassa asiantuntijoina. Kaltaisiani on monia muita ja heidän on myös aika saada ansaitsemaansa tunnustusta”, Amiirah Salleh-Hoddin kommentoi valituksi tulemistaan.

Globaalikasvatuksessa ansioituneen oppilaitoksen palkinto menee Paraisille Koivuhaan koululle ja päiväkodille.

”Tavoitteemme on aina ollut myös maahan muuttaneiden lasten sopeutuminen, ennen kaikkea lapsen kehityksen tukemisen ja edun näkökulmasta,” Koivuhaan päiväkodin johtaja Ann-May Landor kommentoi voittoa.

Globaalikasvattajan palkinto myönnetään vuosittain globaalikasvatuksessa ansioituneelle opettajalle ja oppilaitokselle. Palkinnonsaajat ovat tehneet kansainvälisyydestä aidosti osan koulunsa toimintaa ja pyrkineet kasvattamaan oppilaitaan toimimaan vastuullisesti ja oikeudenmukaisesti jatkuvasti muuttuvassa maailmassa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Opettajat ilman rajoja -yhteyspäällikkö Inka Hopsu, p. 040 1676036, s-posti: inka.hopsu[at]kirkonulkomaanapu.fi

Vuoden globaalikasvattaja Amiirah Salleh-Hoddin, amiirah.salleh-hoddin[at]rauhankasvatus.fi

Koivuhaan päiväkodin johtaja Ann-May Landor, Ann-May.Landor[at]pargas.fi

Koivuhaan koulun rehtori Merja Huvila, Merja.huvila[at]parainen.fi