Tuikkikaa oi joulun tähtöset saa Lauri Tähkän liikuttumaan

Lauri Tähkä esiintyi Helsingin Johanneksen kirkossa 4. joulukuuta.
Lauri Tähkä esiintyi Helsingin Johanneksen kirkossa 4. joulukuuta.

Kirkon Ulkomaanavun lähettilään Lauri Tähkän Jouluni laulut –kirkkokonserttisarja jatkuu eri puolilla Suomea. Osa konserteista on ollut loppuunmyytyjä, ja paikalle ovat löytäneet niin fanit kuin muutkin joulutunnelmaan virittäytyjät.

Konserteissa kuullaan Lauri Tähkän marraskuussa ilmestyneen joululevyn lauluja.

”Joululevy on aika rikassointinen, ja me yritämme välittää sitä samaa kirkoissa. Olemme valinneet joukkoon valoisimmat ja iloisimmat joululaulut, suomalaista kansallismaisemaa ja irlantilaisia sävyjä”, Lauri Tähkä kertoo.

Omassa bändissä on tunnelmaa tuovia soittimia: mandoliini, akustinen kitara, viulu, piano ja kontrabasso.

Helsingin Johanneksen kirkossa bändin soitto oli rikasta ja tunnelmoivaa. Oman säväyksen konserttisarjaan luo kirkkojen oma arkkitehtuuri. Jouluisella valaistuksella kirkkojen alttarit muuttuvat eläväksi valomereksi, joka vie katsojan erilaisten merkitysten keskelle.

Levyttäessä eniten tunteita nosti esiin joululaulu Tuikkikaa oi joulun tähtöset, Lauri Tähkä kertoo. Kappale sai artistin kyyneliin.

”Konserteissa en voi päästää sitä niin tunteisiin, muuten alan itkeä. Yritän olla liikaa fiilistelemättä, kun esitän sitä”, Lauri Tähkä sanoo.

Samalla hän kuitenkin painottaa, että lauluntekijän rooli on välittää tunteita.

”Jokainen varmaan hakee joulukirkosta omia tunnelmia. Me olemme välittäjänä siinä hetkessä.”

Osa konserttikiertueen tuotoista käytetään Ulkomaanavun työhön. Konserttisarja johdattaa myös artistin joululomalle. Viimeinen esiintyminen 21. joulukuuta on Paattisten kirkossa Turussa.

”Sitten minä käppäilen kotiin muutaman kilometrin ja alan rauhoittua.”

Teksti ja kuva: Eeva Suhonen

Liput Lippupisteestä osoitteessa lippu.fi