Näytelmäkirjailija ja kuukausilahjoittaja Anna Krogerus: ”Lapsilla pitäisi olla turvaa niin paljon, että he uskaltavat toivoa jotain.”

Näytelmissään Anna Krogerus kuvaa maailmaa usein sellaisten päähenkilöiden silmin, jotka ovat heikommassa asemassa ja jollain tavalla näkymättömiä itselleen tai muille. Myös kuukausilahjoittajana Anna on pienemmän puolella.

Näytelmäkirjailija Anna Krogerus muistaa hyvin, kuinka hänen ala-asteen opettajallaan oli tapana muistuttaa, että on lottovoitto syntyä Suomeen, erityisesti tytöille. Sen merkitystä ei ala-asteikäisenä vielä ymmärtänyt. Silloin oli itsestään selvää, että lapset käyvät koulua ja että tytöt käyvät koulua siinä, missä pojatkin. Nuorena aikuisena Anna havahtui siihen, miten mahdollisuudet ovat niin erilaiset eri ihmisille.

Näytelmissään Anna kuvaa maailmaa usein sellaisten päähenkilöiden silmin, jotka ovat heikommassa asemassa ja jollain tavalla näkymättömiä itselleen tai muille, esimerkiksi lapsen tai mielenterveyskuntoutujan silmin. Kuukausilahjoittajana Anna haluaa olla rakentamassa sellaista maailmaa, missä myös kehitysmaiden köyhimmillä lapsilla on mahdollisuus unelmoida. ”Lapsilla pitäisi olla turvaa niin paljon, että he uskaltavat toivoa jotain.”

Että kenenkään ei tarvitsisi elää niin äärimmäisessä köyhyydessä, että on mahdotonta unelmoida tai toivoa mitään, että se elämä on pelkkää selviytymistä.
— Anna Krogerus, näytelmäkirjailija ja kuukausilahjoittaja

Haluatko sinäkin olla rakentamassa sellaista maailmaa, jossa köyhimmätkin lapset voivat unelmoida? Tee hyvä päätös ja ryhdy kuukausilahjoittajaksi jo tänään.

Liity sinäkin kuukausilahjoittajaksi!